Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Εισαγγελέας άρχισε να στέλνει κλήσεις για καταθέσεις στους νταήδες ρατσιστές, τους θλιβερούς πρωταγωνιστές των Συλλόγων Γονέων Αλεξάνδρειας

-Πανικός στους ξενοφοβικούς φασίστες που έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο

Το έγραψα χτες το βράδυ και σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Ο εισαγγελέας Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και σε λίγες μέρες θα λάβουν κλήση για..... ανωμοτί κατάθεση όλοι όσοι εμπλέκονται και ενδεχομένως οι πράξεις τους εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο 4285/2014 όπου κάθε ρητορία μίσους και ξενοφοβίας τιμωρείται με χρηματική ποινή καθώς και ποινή φυλάκισης.

Και όπως όλοι γνωρίζουν στις συνελεύσεις των συλλόγων γονέων που έλαβαν χώρα στα δημοτικά σχολεία της Αλεξάνδρειας και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή και με παρουσία των διευθυντών των σχολείων ακούστηκαν άκρως ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και ρητορίες και ως εκ τούτου ορθώς ο εισαγγελέας διενεργεί εξέταση ώστε να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα ποινικό αδίκημα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί και κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα σε όλες τις συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων εκφράστηκαν αρκετοί γονείς με ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο. Ο Εισαγγελέας δεν έχει παρά να ρωτήσει τους προέδρους των συλλόγων εκ των οποίων δυο έχουν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας και τα ηχητικά είναι στην διάθεσή του.
Επίσης, μπορεί ο Εισαγγελέας να κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook όπου ορισμένοι γονείς ξεσάλωσαν κυριολεκτικά και ο ρατσιστικός τους εμετός ήταν άνευ προηγουμένου.
Επίσης, υπάρχει αρκετό υλικό από ποσταρίσματα γονέων που συστηματικά ξερνάνε ρατσισμό και ξενοφοβία δημιουργώντας κλίμα στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Όπως κι αν έχει όμως, τώρα που θα αρχίσει η προκαταρκτική εξέταση και αρκετοί θα είναι αυτοί που λάβουν κλήση να παρουσιαστούν στον ανακριτή θα διαπιστώσουν ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι θα πρέπει να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα. Το θλιβερό είναι ότι ορισμένοι εκ των θλιβερών πρωταγωνιστών στην συνέλευση του πρώτου δημοτικού σχολείου ήταν εν ενεργεία αστυνομικός και εν ενεργεία στρατιωτικός καθώς και κάποιοι απόστρατοι στρατιωτικοί.
Στην θλιβερή συνέλευση παρών ήταν τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Διον. Διαμαντόπουλος αλλά και ο γραμματέας της οργάνωσης του Σύριζα Αλεξάνδρειας Στ. Μίχος. Όλοι αυτοί θα έχουν χρήσιμα πράγματα να πούνε στον εισαγγελέα και στο χέρι του είναι να λειτουργήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να κοπεί ο βήχας από όλους τους φασιστάκους που ζουν ανάμεσά μας.
Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε και οι οποίες καταγράφουν τις αντιδράσεις ορισμένων εκ των θλιβερών πρωταγωνιστών είναι ότι όλοι τους θα ισχυριστούν ότι απλώς εξέφρασαν τους φόβους τους για την υγιεινή των προσφύγων και για την υγεία των παιδιών τους. Θα ισχυριστούν ότι δεν είναι ρατσιστές και ότι αγαπάνε και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών βοήθησαν τους πρόσφυγες στο 722. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το ποιοι βοήθησαν τους πρόσφυγες και αν και σε ποιο βαθμό οι συγκεκριμένοι τους αγαπάνε...
Μ΄ άλλα λόγια, ευρισκόμενοι μπροστά στο ενδεχόμενο να καταστούν κατηγορούμενοι είναι ικανοί και διατεθειμένοι να πούνε ό,τι πρέπει ώστε να αποφύγουν το κατηγορητήριο. Κλασσική συμπεριφορά φασίστα δηλαδή που στα δύσκολα κρύβεται και τζάμπα οι μαγκιές.
Άντε να δούμε επιτέλους την πολιτεία να ενεργοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: