Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για την παρέμβαση στην Σχολική Σύμβουλο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Έπειτα από μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων Νηπιαγωγών το προηγούμενο διάστημα(συμμετοχή τους στα Δ.Σ. του....
Συλλόγου μας, ανοιχτό Δ.Σ. με συμμετοχή πάνω από 60 Νηπιαγωγών-ουσιαστικά έκτακτη Γενική Συνέλευση αλλά και στην κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ., Ημαθίας και Νάουσας),οι δύο Σύλλογοι υλοποιώντας τις αποφάσεις που έλαβαν πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Σχολικής Συμβούλου Νηπιαγωγών, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων , παρουσία πολλών Νηπιαγωγών, κατατέθηκαν οι αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας ενάντια:

-στην έγκληση των συναδέλφων από τη Σχ. Σύμβουλο, οι οποίες κατέθεσαν το πρακτικό ανάθεσης, με τον τρόπο που υπέδειξε η ΔΟΕ, ακολουθώντας τις αποφάσεις του Κλάδου αλλά και του Συλλόγου μας, να αλλάξουν άποψη
-στη συμπλήρωση Προγραμματισμού-Απολογισμού, ο οποίος από τη μία πλευρά εντατικοποιεί ακόμη περισσότερο τις Νηπιαγωγούς και μάλιστα σε μία περίοδο που εκπαίδευση και Νηπιαγωγείο γνωρίζουν νέα επίθεση, δημιουργεί συνθήκες «ασφυξίας» στην ήδη ταλαιπωρημένη από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές χρόνων Προσχολική Αγωγή, «σχολειοποιεί», και από την άλλη απηχεί και προμηνύει επαναφορά της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικών, που τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλεψαν οι συνάδελφοι κι ο Κλάδος μας μαζικά και αποτελεσματικά.

Η Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών στο αίτημα να γίνουν αποδεκτά τα πρακτικά , όπως η ΔΟΕ υποδεικνύει, και να τα υπογράψει απάντησε αρνητικά, αρνούμενη να συνηγορήσει σε μία απόφαση του Κλάδου που η ίδια υποστηρίζει πως είναι μέλος!
Στο αίτημα να αποσυρθούν τα νέα έντυπα Προγραμματισμού-Απολογισμού, τα οποία άλλωστε δεν προκύπτουν από κάποια εγκύκλιο, υπήρξε επίσης αρνητική , λειτουργώντας ως «προπομπός» αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας τονίζουμε προς κάθε συνάδελφο τη σημασία της μαζικής παρέμβασης των εκπαιδευτικών που αποδεικνύει πως αποτελέσματα έρχονται και μπορούν να υπάρχουν μέσα από μαζικούς, ενωτικούς και συλλογικούς αγώνες όπως οι παραπάνω, μέσα από τη συσπείρωση όλων στο σωματείο μας, μέσα από την οργάνωση αγώνων που θα στοχεύουν και θα επιδιώκουν την ανατροπή όποιας αντιεκπαιδευτικής και αντιπαιδαγωγικής πολιτικής, την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αλλά και οποιουδήποτε την προωθεί.



Η Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς:

-να συνεχίσουν να πλαισιώνουν μαζικά και με την ίδια ζέση το σωματείο μας και τους αγώνες του
-να μην καταθέσουν τη νέα φόρμα Προγραμματισμού-Απολογισμού προς τη Σχ. Σύμβουλο, υλοποιώντας με αποφασιστικότητα όσα ήδη έχουν αποφασίσει, αλλά να καταθέσουν Προγραμματισμό-Απολογισμό με τον τρόπο και τη μορφή που ως τώρα κατέθεταν
-να μη συμμετάσχουν σε τυχόν «επιμορφωτικές» συναντήσεις για τα νέα έντυπα που αφορούν σ’ αυτά
-να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στις συναδέλφους Νηπιαγωγούς που εφαρμόζοντας τις αποφάσεις ΔΟΕ-Κλάδου κατέθεσαν πρακτικό ανάθεσης που η Ομοσπονδία μας τους υπέδειξε ως πρώτο βήμα για τη συλλογική αντιμετώπιση της αντιπαιδαγωγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Προσχολική Αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση ως παράταξη, η Συσπείρωση Παρέμβαση-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας τονίζει πως οι αγώνες θα συνεχιστούν σε κάθε επίπεδο και καλεί όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, με όπλο τη συσπείρωση στο σωματείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: