Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Δυο λάθη για τον Δημητριάδη είναι πολλά - Κάνει λάθη ο "Πάπας";

Ο Δημητριάδης “κουβαλάει” ένα καλό όνομα αναφορικά με την συγκρότησή του ως δήμαρχος επί δώδεκα χρόνια και αρκετά άλλα ως δημόσιος υπάλληλος. Στις ατελείωτες τοποθετήσεις του έκανε πάντα αναφορές σε αριθμούς νόμων, παραγράφων και εδαφίων δίνοντας την εντύπωση ότι είναι μια ανοιχτή κινητή βιβλιοθήκη.
Έλεγε και έλεγε ο Δημητριάδης τα προηγούμενα χρόνια και όλοι τον άκουγαν με ευλάβεια και δέος ενίοτε. Όσο τον....
άκουγαν οι σύμβουλοι τόσο κι αυτός έπαιρνε “αέρα” και αύξανε την χρονική διάρκεια των τοποθετήσεών του και κατά συνέπεια αυξάνονταν τόσο οι νόμοι που παρέθετε όσο και τα ονόματα των δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων κλπ κλπ τα οποία έχει μια εμμονή να τα αναφέρει με το πλήρες όνομά τους.

Έτσι και χτες ο Δημητριάδης στην τοποθέτησή του για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πήρε το λόγο για την διαδικασία νομίζοντας ότι βρήκε λάθος και έσπευσε να το πει. Υποστήριξε ότι κακώς έγινε η αρίθμιση των θεμάτων κατά τον τρόπο που έγινε και ότι το θέμα Νο2 θα έπρεπε να τεθεί στην πρώτη θέση.
Κλήθηκε η αρμόδια υπάλληλος που ήταν παρούσα και έδωσε εξηγήσεις. Εξήγησε στον πρώην δήμαρχο την αναγκαιότητα και τον λόγο της κατάταξης των θεμάτων και στο τέλος επισήμανε ότι αυτό επιτάσσει ο νόμος και είδα έναν Δημητριάδη να ξεροκαταπίνει και με ελαφρά κλίση της κεφαλής να παραδέχεται το ορθόν της τοποθέτησης της υπαλλήλου.
Αφού έτσι λέτε ας το κάνουμε έτσι” ακούστηκε να λέει και ήταν ίσως η πρώτη φορά που στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική του διαδρομή που παραδέχτηκε ότι έπεσε έξω, ότι έκανε λάθος, ότι έσφαλε.

Και κατά πως φαίνεται το ένα λάθος φέρνει το άλλο ο Δημητριάδης έκανε και το δεύτερο επί της ουσίας όμως αυτή τη φορά. Υποστήριξε ο Δημητριάδης ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν διαθέτει απολύτως εξασφαλισμένη “Διαχειριστική Επάρκεια” και συνεπώς υπάρχει κίνδυνος να μην εγκριθεί καμιά πρότασή του ώστε να τύχει χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Προφανώς ο πρώην δήμαρχος ήθελε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στις αλλαγές που έκανε ο δήμαρχος στους προϊσταμένους των υπηρεσιών και έκανε αυτή την παρατήρηση. Ήθελε να χαϊδέψει τα αφτιά τους και να δώσει και έτοιμο τίτλο στα φιλικά του μέσα. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά έκανε λάθος και ενδιαφέρον θα έχει αν το λάθος αυτό αναπαραχθεί από τα φιλικά του μέσα ή αν θα το κάνουν γαργάρα.

Ο δήμαρχος απαντώντας στον προκάτοχό του είπε ότι ο δήμος με αυτή την υπηρεσία υπέβαλλε φάκελο και πρόγραμμα για έγκριση στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκε. Συνεπώς, διαχειριστική επάρκεια υπάρχει, έχει ελεγχθεί και έχει αξιολογηθεί και έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις. Προς τι η ανησυχία δηλαδή;

Δυο λάθη τόσο μεγάλης σημασίας για το “φαίνεσθαι” του Δημητριάδη που αποδομούν το προφίλ του “Πάπα” που είχε στήσει είναι πολλά. Κάτι τέτοια βλέπει ο επίδοξος διάδοχός του, ο Βένιος και ....χαίρεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν κάνει λάθος ο Δημητριάδης. Διαχειριστική επάρκεια ΔΕΝ έχει ο Δήμος. Κράτα το αυτό , και θα το διαπιστώσεις όταν έρθει η ώρα του. Μιλάμε για προγράμματα ΕΣΠΑ. Μαγκιές με την Περιφέρεια δεν περνάνε. Υπάρχουν αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχα χα εσύ ανώνυμε που ξέρεις τα πάντα γιατί δεν πας μια βόλτα από το δημαρχειο να βοηθήσεις να βγάλουν τη διαχειριστικη επαρκεια? Ειναί κρίμα να πάει χαμένη αυτή η γνώση σου!