Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στο σχολείο των Ριζωμάτων προσφυγόπουλα μαθητές- Δημιουργική γραφή και γλέντι από την μαθητική ορχήστρα

Δ-Τ/ Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έγινε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας η τρίτη....
προγραμματισμένη συνάντηση Δημιουργικής Γραφής, αυτή τη φορά στο αναγνωστήριο. Το δέσιμο της ομάδας άρχισε πλέον να γίνεται φανερό και η παραγωγή κειμένων πλουσιότερη.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Ριζωμάτων. Από τη μεριά της Διεύθυνσης ήταν η Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Μαυρίδου Αναστασία και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Καρακώστα Αναστασία. 
Συμμετείχαν 16 πρόσφυγες έφηβοι και 10 μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας, από την ομάδα της Δημιουργικής Γραφής, τους οποίους συνόδευαν οι υπεύθυνες του προγράμματος, κ. Καλογερίδου Σοφία και κ. Κουτόβα Δήμητρα. 
Η υποδοχή στο Σχολείο ήταν συγκινητική! 
Μας καλωσόρισαν ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Μπίκος Μιχάλης, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, κ. Χειμώνας Αθανάσιος, ο Σύλλογος Καθηγητών και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 
Ο Σύλλογος Γονέων είχε ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ, ο οποίος ικανοποίησε όλους τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν πρώτα στις αίθουσες του Σχολείου. Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση η Βιβλιοθήκη του Σχολείου και κυρίως η πρωτότυπη αίθουσα γρίφων, την οποία είχε επιμεληθεί η κ. Κυριακίδου Άννα. 
Κατόπιν οι μαθητές παίξανε ομαδικά αθλήματα (χόκεϋ, ποδόσφαιρο και βόλεϋ), στα οποία συμμετείχαν ακόμη και τα κορίτσια προσφυγόπουλα. Ομάδα μαθητών του Σχολείου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, με την επιμέλεια της γυμνάστριας κ. Καρκαντώνη. 

Η επίσκεψη έκλεισε με γλέντι και χορό με τη βοήθεια ζωντανής ορχήστρας αποτελούμενης από μαθητές του Σχολείου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: