Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σιγή ιχθύος από τους Συριζαίους καθηγητές για τον Φίλη- Ο Καφτεράνης επί ΝΔ κατέβασε εικόνες και παραιτήθηκε- Αυτοί τίποτα....

Κοιτάτε να δείτε πως παίζεται το παιχνίδι, το παιχνίδι της επιβίωσης και της μη σύγκρουσης με την όποια εξουσία. 
Προ ετών όταν ένας διευθυντής γυμνασίου σήκωσε το ανάστημά του και προχώρησε στο κατέβασμα των θρησκευτικών εικόνων που είχε το γυμνάσιο που..... πήγε να διευθύνει τόσο στις αίθουσες όσο και στους διαδρόμους έγινε μέγα θέμα. Και καλώς έγινε αφού δεν βρίσκονται συχνά τέτοιοι καθηγητές, τέτοιοι διευθυντές να κάνουν το αυτονόητο.
Ωστόσο, παρά την πράξη του ο διευθυντής δεν βρήκε συμπαραστάτες που να βγουν στα κάγκελα της δημοσιότητας και να ταχτούν στο πλευρό του. Μπορεί να τον έθαβαν κι όλας διότι ως εκ γενετής καχύποπτοι έβλεπαν στο πρόσωπό του πιθανό ανταγωνιστή στην εξουσία που έρχεται.
Έφυγε ο διευθυντής από το σχολείο όπου ήταν όχι εξ αιτίας των εικόνων που κατέβασε αλλά γιατί αρνήθηκε να προχωρήσει σε αξιολόγηση όπως ήταν η εντολή από την κυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ. Την αξιολόγηση που θέλει να επαναφέρει ο Μητσοτάκης και η οποία βέβαια θα έρθει με άλλη μορφή από την παρούσα κυβέρνηση. Τότε λοιπόν ο εν λόγω διευθυντής παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε πάλι μέγα θέμα. Η δήλωση της παραίτησης δημοσιεύτηκε σε δεκάδες σάιτ και το ζήτημα το εκμεταλλεύτηκε πολιτικά ο Σύριζα που επέλαυνε προς την εξουσία.

Και γιατί τα γράφω όλα αυτά; Με έπιασε μήπως κανένας καημός για τον Χ. Καφτεράνη; Περί αυτού πρόκειται; Όχι, αλλά βλέπω στην παρούσα συγκυρία όπου πήγε να κουνηθεί λίγο Φίλης με τα θρησκευτικά και μετά την χλιαρή αντίδραση του Παπαδαριού "αδειάστηκε" από τον Τσίπρα μετ΄ επαίνων.
Και αντί να βγουν οι αριστεροί καθηγητές του Σύριζα Ημαθίας να πούνε βρε αδελφέ μια λέξη υπέρ του Υπουργού, να του δώσουν θάρρος να μην εγκαταλείψει, να δηλώσουν ότι είναι ακόμα αριστεροί, λέμε τώρα και καμιά ανοησία, να επικαιροποιήσουν τρόπω τινά την θέση τους όσον αφορά τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει το παπαδαριό το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, αυτοί και πάλι κρύφτηκαν.

Κανένας καθηγητής του Σύριζα στην Ημαθία δε βρέθηκε να κάτσει να γράψει ένα άρθρο, μια παρέμβαση δημόσια που να καταδικάζει το άδειασμα, να υποστηρίζει τον διαχωρισμό του κράτους με την εκκλησία, να λέει τέλος πάντων αυτά που στο πρόγραμμά τους ως κόμμα έλεγαν.
Τόσο κότες είναι τελικά; Όλα για την θεσούλα τους τελικά; Για να μην κακοκαρδίσουν κανένα μεγαλοστέλεχος και χάσουν κάνα επίδομα θέσης και τέτοια;
Ρε τα κακόμοιρα τα παιδιά....

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ -----------Ο Κ, ΚΑΤΑΓΟΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΠΠΟΥ ΙΕΡΕΑ===ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ = ΣΤΑ ΤΕΣΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΜΟΥΜΕ -