Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Δύο μέτρα και δύο σταθμά - Τι κι αν ο δικηγόρος που πλήρωσε ο δήμος πρότεινε αργία; Ο δήμαρχος Γκυρίνης και οι άλλοι πρότειναν αθώωση!!!

Είχα γράψει προ ημερών σχετικά με την διαφορετική μεταχείριση που εισέπραξαν, και καλώς έγινε το ξαναλέω, δυο υπάλληλοι του δήμου Αλεξάνδρειας από το Συλλογικό Πειθαρχικό Όργανο του δήμου.
Είναι γνωστό σε αρκετούς ότι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο με τελεσίδικο βούλευμα ως....
κατηγορούμενοι με βαριά κατηγορία δυο υπάλληλοι του δήμου Αλεξάνδρειας των οποίων η υπόθεση άρχισε να δικάζεται πριν από δέκα περίπου μέρες αλλά τελικά πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2018. Ο δήμαρχος, ως επικεφαλής του Πειθαρχικού Οργάνου ήταν υποχρεωμένος να συγκαλέσει το όργανο για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την υπόθεση και να επιβάλουν ή όχι την πειθαρχική ποινή της αργίας για όσο διαρκέσει η δίκη και να τελεσιδικήσει η απόφαση.
Τον Ιανουάριο του 2018 το ίδιο Όργανο είχε αποφασίσει να ζητήσει νομική βοήθεια από δικηγόρο της Βέροιας και το κόστος αυτής της γνωμάτευσης το επιβαρύνθηκε το δημοτικό ταμείο. Ο δικηγόρος γνωμάτευσε ότι έπρεπε να επιβληθεί η ποινή της αργίας στους δυο υπαλλήλους όπως προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, το Συλλογικό Πειθαρχικό Όργανο του δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε να αθωώσει τους δυο υπαλλήλους παρά την γνωμάτευση του δικηγόρου. Και το ξαναλέω, καλά έκανε γιατί αυτό επιτάσσει η λογική αλλά όχι βέβαια ο νόμος.

Ο δήμαρχος τί έκανε; Να σας πω εγώ τι έκανε: Αναγνώρισε ότι υπάρχει ευθύνη των υπαλλήλων και προσπαθώντας να τετραγωνίσει τον κύκλο πρότεινε μια ποινή που ήταν αναντίστοιχη με την κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Πρότεινε την ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα!!!
Μ΄ άλλα λόγια παίχτηκε ένα θέατρο σκιών και νομικής ακροβασίας από το σύνολο των μελών του Πειθαρχικού Οργάνου του δήμου Αλεξάνδρειας με τον δήμαρχο να είναι ο μαέστρος και να προσπαθεί να βρει έρεισμα ....νομιμότητας.

Επειδή όμως το θέατρο σκιών είναι καλό για θεατρικές παραστάσεις αλλά όχι για πολιτική και για τις ελεγκτικές αρχές και επειδή ο δήμος με επικεφαλής τον δήμαρχο Γκυρίνη και τον αντιδήμαρχο Ισαάκ, που δίνει τον τόνο της νομιμότητας, υπόκεινται σε έλεγχο από υπερκείμενες αρχές αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές θα κληθούν γρήγορα να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους και να την αιτιολογήσουν πλήρως όπως ορίζει ο νόμος.

Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί δε γίνεται άλλοι να έχουν δίκιο και να πέφτουν θύματα μιας στείρας εμμονής και άλλοι να κρέμονται από μια κλωστή και να πέφτουν στα μαλακά από τους ίδιους ανθρώπους που αποφασίζουν κατά πως τους "καπνίσει".
Υπάρχει νομικό πλαίσιο, υπάρχουν ελεγκτικές αρχές και αφού είναι δημόσια πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να λογοδοτήσουν σ΄ αυτές τις αρχές. 
Δημόσια και καθαρά για να μην ψάχνονται πίσω από ανώνυμους και κουκούλες ούτε πίσω από "εμπιστευτικές" αλληλογραφίες και τηλεφωνικές επικοινωνίες....
Ο νοών νοείτω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΓΟΥ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΧΑΛΚΙΔΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ 1000% ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΥΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ 2 ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ.