Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Γιατί δήμαρχε Γκυρίνη κρατάς στο συρτάρι τη μελέτη του Ισαάκ που λύνει το αρδευτικό της Μελίκης; Γιατί;

Απορίες και ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Γκυρίνη
κρατάει στο συρτάρι του τη μελέτη του Ισαάκ που
λύνει δια παντός το μέγα πρόβλημα της άρδευσης στην
περιοχή της Μελίκης με μελέτη που εκπόνησε ο ίδιος!!!
Αρδευτικό δίκτυο περιοχής ένθεν του Αλιάκμονος, λέγαμε παλιότερα και εννοούσαμε την περιοχή που σήμερα αποκαλείται "δημοτική ενότητα Μελίκης". Όλη αυτή η περιοχή, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στερούνται αρδευτικού δικτύου και αναγκάζονται να ποτίζουν μέσω αντλήσεων που γίνονται από αντλιοστάσια του δήμου που καταναλώνουν ρεύμα και μέσω ενός δικτύου με σωληνώσεις και βάνες ποτίζουν τα χωράφια τους αυξάνοντας το κόστος παραγωγής.
Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, το γνωρίζουν όλοι αλλά μόνο μικρά βήματα έχουν...... γίνει προς την εξεύρεση οριστικής λύσης που θα δώσει αναπτυξιακή ανάσα και ώθηση στην περιοχή.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άνθρωπος που εκτός των άλλων ασχολήθηκε με το θέμα και μάλιστα ισχυρίζεται ότι βρήκε οριστική και πολύ φθηνή λύση στο αρδευτικό αλλά ο δήμαρχος Γκυρίνης δεν τον άκουσε και προτιμά να ξοδεύει χρήματα σε επισκευές αντλιών κλπ ενώ με τη δική του μέθοδο θα λύνονταν το θέμα με μόλις 60 χιλιάδες ευρώ!!!
Ο θαυματοποιός ονομάζεται Ισαάκ Χαλκίδης. Ναι, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής πολιτικής, Αθλητισμού και Πολιτισμού (χορταστικός ο τίτλος του επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος) έχει στο σπίτι του την μελέτη που εκπόνησε σε πέντε μέρες αλλά ουδείς συγκινήθηκε να την αξιοποιήσει.
Και ερωτώ εγώ: Γιατί δήμαρχε δεν αξιοποιείς τη μελέτη του Ισαάκ; Χρειάζεται να είσαι μηχανικός- μελετητής να κάνεις μελέτες για άρδευση; Δε μπορεί ένας δάσκαλος που ασχολείται με τα χωράφια και ξέρει την περιοχή να κάνει μελέτη; Τί παραπάνω έχουν όλοι αυτοί οι μελετητές που τσεπώνουν ένα κάρο λεφτά για μελέτες που μπορεί να γίνουν με πολύ απλό τρόπο όπως αυτή που έκανε ο Ισαάκ;

Ναι κυρίες και κύριοι. Ο Ισαάκ όταν παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 είχε δηλώσει με το γνωστό του ύφος στο ράδιο Αβένα 97,7 ότι έχει έτοιμη τη μελέτη που θα λύσει το αρδευτικό, το είχε πει στο δήμαρχο αλλά αυτός πέρα βρέχει. Θύμωσε ο Ισαάκ τότε και παραιτήθηκε όχι μόνο για τον λόγο αυτό αλλά και για άλλους λόγους που στην πορεία τους ξέχασε και επανήλθε με δόξα και τιμή στη θέση του αντιδημάρχου άμισθος παρακαλώ...

Είναι προφανές ότι κάποιος πρέπει να ρωτήσει τον Γκυρίνη γιατί θεωρεί πρόβλημα το αρδευτικό της Μελίκης και μάλιστα το προτείνει ως έργο πνοής προς την Κυβέρνηση του Σύριζα ενώ έχει έτοιμη λύση και την οποία δεν αξιοποιεί....
Μόνο μια απάντηση μπορεί να υπάρχει και να είναι λογική: Να πει ο Γκυρίνης ότι ο Ισαάκ δεν του έδωσε ποτέ τη μελέτη. Αν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να του δώσει εντολή να του την πάει και να λύσει το πρόβλημα άμεσα. Να μην αφήσει ακόμα μια χρονιά την περιοχή στο έλεος του ...νερού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως είπατε? Άμισθος? Χα,χα,χα,χα,χα