Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τα κουνούπια κάνουν πάρτι αλλά η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ περί άλλων τυρβάζει

Διαβάζω στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ότι στην Δυτική Ελλάδα η Περιφέρεια κατάφερε και εξασφάλισε κονδύλιο ύψους 2.700.000€ για την καταπολέμηση των κουνουπιών με σύγχρονο τρόπο και σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος για..... θέματα υγείας είπε ότι η καταπολέμηση θα είναι πιο αποτελεσματική και περιγράφει την όλη διαδικασία. Αυτά γίνονται στην εκεί Περιφέρεια και καλώς γίνονται.

Στην δική μας Περιφέρεια, στην κεντρική Μακεδονία, ακόμη δεν άρχισε η αντίστοιχη δράση και όπως πάμε τα κουνούπια θα αρχίσουν να μας πίνουν το αίμα και να κάνουν δυσάρεστη την διαβίωση όλων μας. Πριν από έναν περίπου μήνα ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Χρήστος Αλευράς επισήμανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι "τα κουνούπια ήρθαν, μελέτες έχετε;" προς τον δήμαρχο Γκυρίνη πλην όμως απάντηση δεν πήρε. Η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ και στον τομέα αυτόν θα συναγωνιστεί τον κακό της εαυτό και θα περάσει κάτω από τον πήχυ.

Να θυμίσω ότι την περσινή περίοδο η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ ξόδεψε περίπου 70 χιλιάδες ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών δίνοντας σε τρεις εργολάβους με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης το έργο. Την επιστασία της εργολαβίας εκ μέρους της διοίκησης είχε ο αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης ως αρμόδιος για τον τομέα της υγείας. Ο αντιδήμαρχος επέβλεπε με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει και τα αποτελέσματα ήταν ...θαυμαστά. Τα κουνούπια έκαναν "πάρτι" με το αίμα μας κάθε μέρα, μέρα και νύχτα. 

Φέτος, εξ όσων γνωρίζω, δεν κινήθηκε ακόμα η διαδικασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών που ως γνωστόν είναι επικουρική αυτής που κάνει κάθε χρόνο η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος η διοίκηση Γκυρίνη- Ισαάκ δε θα κατατμήσει το έργο σε δημοτικές ενότητες και θα το βγάλει σε μειοδοτικό διαγωνισμό γιατί προφανώς έχει θορυβηθεί από την αντίδραση της εταιρίας που πέρσι αποκλείστηκε και η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού θα φτάσει η εποχή που τα κουνούπια δεν θα "μασάνε" από εργολάβους και φάρμακα και τα χρήματα θα πεταχτούν στον ...κουβά.

Χρήστος Αλευράς
Κλείνοντας να σημειώσω το εξής παράδοξο που είναι μεν λεπτομέρεια πλην όμως δείχνει την ανεπάρκεια της διοίκησης Γκυρίνη- Ισαάκ. Ο Αλευράς είπε με σκωπτικό τρόπο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι η αρμόδια αντιδημαρχεία θα βγάλει και πάλι ανακοινώσεις με προτροπές στους πολίτες να μην ποτίζουν τις γλάστρες για να μην δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών αλλά εδώ και καιρό δεν είναι ικανή να σταματήσει τη διαρροή που υπάρχει στη γωνία του 2ου Λυκείου και έχει φτιαχτεί μια τεχνητή λιμνούλα όπου πολύ άνετα θα αναπαραχθούν τα κουνούπια!!
Να προσθέσω ότι το υπουργείο Υγείας εδώ και έναν μήνα εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση- οδηγία με την οποία καλεί τους ΟΤΑ να δράσουν άμεσα ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης παθογόνων παραγόντων μέσω των κουνουπιών.

Μην τους ξυπνάτε, μην τους ταράζετε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: