Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει και συστήνει εμβολιασμό παιδιών για ιλαρά - Στην Αλεξάνδρεια δεν έχουμε παιδιά ανεμβολίαστα; Το γνωρίζει ο δήμος μας;

Γκυρίνης- Ισαάκ και στη μέση το τριπλό εμβόλιο
Ο δήμος Βέροιας έκρινε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους γονείς των μαθητών και μαθητριών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους (όσα δεν είναι εμβολιασμένα) έναντι της ιλαράς δεδομένου ότι έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα της ασθένειας, πάνω από.....
700 εκ των οποίων τα 2 ήταν θανατηφόρα.

Πολύ σωστά ο δήμος της Βέροιας έκανε αυτή την κίνηση και γεννάται η απορία αν στο δήμο Αλεξάνδρειας και στο αρμόδιο τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του οποίου προΐσταται ο αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης έχουν γνώση του κινδύνου, αν σκέφτονται να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, αν γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση με αριθμούς για το τι γίνεται στα σχολεία με τα ανεμβολίαστα παιδιά και εν τέλει αν έχει κάποιο πλάνο αντίδρασης.
Είναι προφανές ότι ο αντιδήμαρχος Ισαάκ δε βρήκε χρόνο να βγάλει ανακοίνωση γιατί έχει άλλες δουλειές. Οργανώνει συνεντεύξεις τύπου τάχα μου δήθεν εφόλης της ύλης αλλά για να ασχοληθεί με μένα (μεγάλη η χάρη μου) και μετά πάει στη Μελίκη. Έχει και δουλειές ο άνθρωπος και ό,τι κάνει το κάνει εθελοντικά και για το καλό του τόπου και αμισθί παρακαλώ.

Πέρα από την πλάκα το θέμα είναι σοβαρό. Το ζήτημα της ιλαράς αναδεικνύει ένα θέμα διαχρονικό και αφορά στον μαθητικό πληθυσμό που είναι χωρίς την κάλυψη των εμβολίων και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ελάχιστα έχει κάνει προς την κατεύθυνση αυτή όχι μόνο τώρα επί Χαλκίδη αντιδημάρχου αλλά και των παλαιότερων διοικήσεων.  

Επικαλείται ο δήμος Βέροιας την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά και εξηγεί γιατί ο μαθητικός πληθυσμός αποκαλείται "ομάδα υψηλού κινδύνου" και όταν υπάρχουν μαθητές "επίνοσοι" τότε ο κίνδυνος γι΄ αυτούς αυξάνεται δραματικά.

Τέλος η ανακοίνωση υποδεικνύει τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους (όσα δεν έχουν εμβολιαστεί τονίζω ξανά)
Τα βήματα είναι:

Άμεσος εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. 
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι κι ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά, είτε με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς, είτε με τη μορφή του τριπλού εμβολίου (μικτού) MMR.
τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMRστην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή – εφ’ όσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό- το ταχύτερο δυνατόν. 
Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η.

Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ΧΆΡΗ.Ξαφνικα τα βλέπεις όλα στραβά και ότι δε γίνεται τίποτα.Που ήσουν πριν ένα μήνα.Μην παίζεις με τη νοημοσύνη μας και μην προσπαθείς να περάσεις την άποψη σουγιά δικά σου οφέλη.Ζουμε σε μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε.Οσο για την ιλαρά σαν γονιός δε θα περίμενε ανακοίνωση από Δήμο για κα ευαισθητοποιηθω. Καλο Πάσχα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ισαάκ ψάχνει το νομικό πλαίσιο τις μπουρδολογίας και θα επιληφθεί του θέματος μετά από σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους φορείς. Μπλά μπλά μπλά.

Xronika είπε...

Έλεος "ξε έλεος" πες κάτι επί της ουσίας.
Βρες μου ένα "ίσιο" και στείλτο μου.
-Εδώ ήμουνα ένα μήνα πριν και τριάντα χρόνια τώρα. Εσύ που;
-Οι απόψεις μου είναι πάντα επώνυμες και δέχομαι κριτική έστω και αν είναι χυδαία.
-Εγώ με νοημοσύνη δεν παίζω. Σέβομαι τους ακόμα και τους ανόητους.Την ανοησία δεν αντέχω
-Συμφωνώ, όλοι γνωριζόμαστε. Εγώ γράφω με όνομα. Πες και εσύ το δικό σου να γνωριστούμε καλύτερα.
-Η ιλαρά είναι η αφορμή, αν δεν το κατάλαβες. Αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις θα δεις ότι το διακύβευμα είναι άλλο: ο αριθμός των μαθητών που είναι χωρίς εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό είναι το θέμα και αν δε το γνωρίζεις καλό είναι- αν σε ενδιαφέρει- να το μάθεις από τους διευθυντές των σχολείων που γνωρίζουν σχετικά

Καλό Πάσχα και σε σένα