Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τι κι αν κλειδώνουν και βάζουν αλυσίδες; Μικρής έκτασης ζημιές στο 1ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας - Προσοχή στις υπερβολές, άλλα είναι τα προβλήματα του τόπου


Διαβάζω ρεπορτάζ και βλέπω εικόνες από τις ζημιές που έκαναν άγνωστοι στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας χτες το βράδυ. Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι που θα είδαν το σκηνικό θα άρχισαν να εκστομίζουν ή να γράφουν στο φ/β μεγάλες κουβέντες περί ανυπαρξίας ασφάλειας, για ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση, για κάμερες παρακολούθησης στις..... αυλές κλπ.
Ενδεχομένως κάποιος να θυμηθεί και την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με την οποία οι σχολικές αυλές κλειδαμπαρώνονται από τις 3μμ ως την επομένη το πρωί που ανοίγουν για να μπουν οι μαθητές. Θυμάστε ασφαλώς ότι η εν λόγω απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά απόφαση ελήφθη με πρόταση- εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ισαάκ βασισμένη σε ένα θεμελιώδες επιχείρημα: να μειωθούν οι ζημιές που γίνονται, να προστατέψουμε την περιουσία.

Προσθήκη λεζάντας
Είναι προφανές και αυτονόητο ότι καμιά κλειδαριά και καμιά αλυσίδα στις σχολικές πόρτες και αυλές δεν πρόκειται να περιορίσει τέτοιου είδους σκηνικά ή φαινόμενα όπως το χτεσινό. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να βάζουν εμπόδια στην ομαλή είσοδο των νέων στις σχολικές αυλές που κάθε μέρα είναι γεμάτες και αρκεί ένας αρμόδιος να περάσει μια βόλτα να το διαπιστώσει και ίσως ντραπεί και πάρει το ψαλίδι και κόψει τις αλυσίδες.

Όσο για τις ζημιές. Πρόκειται για ένα σπασμένο παγκάκι και ένα ξηλωμένο λούκι. Τουτέστιν; Αστείο και μόνο να το κάνουμε θέμα όταν καθημερινά και εξ αιτίας του δήμου ή του κράτους παθαίνουμε ζημιές ανεπανόρθωτες ορισμένες φορές και δε βγάζουμε άχνα.
Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς το μέγεθος της ζημιάς που παθαίνουμε όλοι μας εξ αιτίας της ύπαρξης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών ατάκτως ερριμμένα έξω από την Αλεξάνδρεια; Όχι βέβαια. Αλλά ενοχληθήκαμε για ένα παγκάκι και ένα λούκι που όλα μαζί δε κοστίζουν πάνω από 150 ευρώ. Έλεος ....

πηγή φωτογραφιών: ΕΜΒΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: