Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ποιο ΣΕΝΑΡΙΟ ισχύει για τον αυτοτελή Ισαάκ; Τον εξανάγκασε ο Γκυρίνης; Πήρε εντολή από Μιχάλη; Μπορεί να σώσει την παρτίδα ο Γκυρίνης;

Τέλος ή θα έχουμε πάλι ανάκληση και
....τροποποίηση παραίτησης; Θα δείξει
Αν, τονίζω αν, ισχύει η πληροφορία ότι ο πρωταγωνιστής του τελευταίου διαστήματος στα της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, ο αυτοτελής αντιδήμαρχος, ο διαπρύσιος κήρυξη της διαφάνειας και της νομιμότητας, ο έχων άποψη επί παντός του επιστητού, ο δάσκαλος που έχει την ικανότητα να κάνει μελέτες και να λύνει προβλήματα όπως αυτό της άρδευσης της περιοχής ένθεν του Αλιάκμονα, ο άνθρωπος πολυ-εργαλείο, ο Ισαάκ Χαλκίδης δηλαδή, εν τέλει παραιτήθηκε τότε θα πρέπει να...... ισχύει το ένα εκ των δυο σεναρίων που θα εκθέσω παρακάτω:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1. Η παρουσία του αυτοτελούς στη διοίκηση ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα, ένα αγκάθι για τον δήμαρχο Γκυρίνη. Το γνώριζε, το βίωνε, δέχονταν παράπονα και συστάσεις από συνεργάτες του για την συμπεριφορά του αυτοτελούς και οι οποίοι του συνιστούσαν να τον απομακρύνει από τη θέση του.
Ο δήμαρχος Γκυρίνης γνώριζε ότι έχει πρόβλημα αλλά με κανέναν τρόπο δεν ήταν διατεθειμένος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επιλογή τον Μάρτιο του ΄17 επιλέγοντας τον Ισαάκ για αντιδήμαρχο. Το θεωρούσε ως προσωπική ήττα λες και είναι ο Πάπας Πίος Θ΄ που επί θητείας του καθιερώθηκε το "αλάθητο". Σα να λέμε ένας ο Γκυρίνης και ένας ο Πάπας Πίος.
Δεδομένου λοιπόν της αδυναμίας του δημάρχου Γκυρίνη να παραδεχτεί το λάθος του επέλεξε να "αδειάζει" τον Ισαάκ σε ζητήματα που ένιωθε πολιτική πίεση (βλέπε γήπεδο Λιανοβεργίου) και περίμενε από αυτόν την κίνηση που θα του έλυνε τα χέρια. Την παραίτησή του δηλαδή.
Πίστευε και πιστεύει ότι με αυτή την τακτική διασφαλίζει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι αυτή η τακτική είναι απολύτως λάθος πολιτικά.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2. Είναι κοινό μυστικό ότι ο αυτοτελής Ισαάκ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξει και θα ψηφίσει τον αδερφό του Μιχάλη. Το δήλωσε εξ άλλου και ο ίδιος σε φίλους του και συναδέλφους του στο δημαρχείο αλλά και στον ίδιο τον Γκυρίνη ότι "μια ψήφο έχω, τον αδερφό μου θα ψηφίσω". Η παρουσία του Ισαάκ στη διοίκηση προκαλούσε όμως πρόβλημα όχι στον Γκυρίνη αλλά στον Μιχάλη Χαλκίδη δεδομένου ότι διακινούνταν σενάρια στα καφενεία ότι υπάρχει υπόγεια και μυστική συμφωνία μεταξύ Γκυρίνη- Χαλκίδη με εγγυητή τον Ισαάκ που θα οδηγήσει τους δυο ανταγωνιστές σε συμφωνία στήριξης αν κάποιος από τους δυο δεν καταφέρει να "περάσει" στη δεύτερη Κυριακή με αντάλλαγμα βέβαια διοικητική θέση πενταετίας. Περιττό να επισημάνω ότι ο καθείς εκ των δυο θεωρεί ότι αυτός θα ήταν ο νικητής.
Ωστόσο οι πληροφορίες που περιήλθαν στην κατοχή μου λένε ότι επειδή ο Μιχάλης Χαλκίδης έγινε αποδέκτης αυτών των σχολίων έδωσε εντολή στον αδερφό του να βρει ένα πρόσχημα, μια δικαιολογία και να αποχωρήσει από το διοικητικό σχήμα εδώ και τώρα. Η αφορμή βρέθηκε και την Πέμπτη το πρωί έγινε η σύγκρουση μεταξύ των δυο στο γραφείο του δημάρχου όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο Χ. Καφτεράνης στο Πράσινο Μίλι.

Κλείνω, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά πάντα υπό την αίρεση ότι η αποχώρηση Ισαάκ ισχύει, λέγοντας ότι αυτή τη φορά ο ίδιος ο Γκυρίνης εκτιμώ ότι θα αδράξει την ευκαιρία που έχει και θα ενεργοποιήσει την δήλωση παραίτησης που έχει στο συρτάρι του απομακρύνοντας τον συνεργάτη του που κατά κοινή ομολογία προξένησε τόσο πολύ μεγάλη πολιτική ζημιά στην παράταξη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί στα τριάντα χρόνια που καλύπτω δημοσιογραφικά τα της Αλεξάνδρειας. Ένας ο Ισαάκ και ένας ο Ερρίκος ο ΣΤ της Αγγλίας...

Σώζεται η παρτίδα για τον Γκυρίνη μετά την αποχώρηση του Ισαάκ; Από αδύνατον έως πάρα πολύ δύσκολα γνωρίζοντας την προσωπικότητά του και εκτιμώντας από τα πεπραγμένα του αυτά τα τέσσερα χρόνια εκτιμώ ότι πρέπει να κάνει τόσα πολλά πράγματα μέσα σε ελάχιστο πολιτικό διάστημα και το κυριότερο πρέπει να ασκήσει δημόσια αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις, να εκτεθεί πολιτικά στο λαό και στους συνεργάτες του, να κατέβει από το καλάμι της αλαζονείας και του ξερόλα, να παραδεχτεί τις αδυναμίες του και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προξένησαν οι αποφάσεις του.
Αν πράξει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα έχει ελπίδες πολιτικής επιβίωσης; Θα παραμένει η μεγάλη δυσκολία πλην όμως θα έχει πετύχει το εξής κομβικό, θα επανέλθει σε ένα στάτους που είχε αρέσει στον κόσμο το 2014 αναγνωρίζοντας έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, έναν δικό τους άνθρωπο που μέσα σε τέσσερα χρόνια άλλαξε, έγινε άλλος. Θα εκτονώσει την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του που άλλα περίμενε και άλλα βλέπει. Θα αποκαταστήσει σε έναν βαθμό τις τεταμένες σχέσεις με συνεργάτες του που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Θα ξαναγίνει εν τέλει αυτός που ήταν το 2014 και θα βγει στον κόσμο να πει γιατί δεν παράχθηκε έργο, να εξηγήσει τους λόγους, να πει τι έκανε τέσσερα χρόνια και να ζητήσει εκ νέου στήριξη.

Και υπάρχει περίπτωση να κάνει αυτά ο Γκυρίνης; 
Αν είναι έξυπνος και θέλει να συνεχίσει να υφίσταται ως πολιτικός παίχτης θα τα κάνει όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα.
Αν επιλέξει να λειτουργήσει ο "μπαρμπαΤζόλας" θα ολοκληρώσει τη θητεία του εν μέσω συντριπτικής ήττας που θα τη σέρνει μια ζωή στην πλάτη του....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ?ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΣ?ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΣΥΝΕΛΘΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ?ΠΑΙΧΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ....ΦΑΣΚΕΛΑ.ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.