Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Το πεζοδρόμιο διαλύεται. Οι πλάκες παίρνουν αποστάσεις μεταξύ τους!!! Όπως οι σύμβουλοι του Γκυρίνη ένα πράμα

Όταν κάποιος περπατάει στην πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά και στα χωριά ως οφείλει εάν κατέχει θεσμική θέση, είναι δηλαδή διοίκηση του δήμου, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχει εντοπίσει ουκ ολίγα παρόμοια φαινόμενα μ΄ αυτά που παρουσιάζω τόσο στο σημερινό δημοσίευμα αλλά και παλαιότερα.

Αυτή την εικόνα αντικρίζει κανείς περπατώντας στην οδό Αγίου Δημητρίου στην Αλεξάνδρεια. Ο δρόμος αυτός εκτείνεται ενώνει το δρόμο της Κατερίνης (28ης Οκτωβρίου) με την οδό Μακεδονομάχων στο ύψος του 1ου δημοτικού σχολείου. Το πεζοδρόμιο στο..... δρόμο αυτό έχει γίνει εδώ και χρόνια και βέβαια από τότε που κατασκευάστηκε δεν έχει συντηρηθεί ποτέ όπως και το οδόστρωμα που έχει τα μαύρα του τα χάλια. Τα φρεάτια της αποχέτευσης στο δρόμο εξέχουν και προκαλούν προβλήματα στα ελαστικά των αυτοκινήτων.
Μια παρατημένη πόλη η Αλεξάνδρεια και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνον της οικονομικής δυσπραγίας που προφανώς είναι το βασικότερο όλων των άλλων αιτιών αλλά όλοι γνώριζαν ότι τα οικονομικά των ΟΤΑ δεν ήταν ούτε επρόκειτο να γίνουν ανθηρά. Συνεπώς, έπρεπε να βρουν άλλες λύσεις όπως η λαϊκή συμμετοχή που τόσο πολύ ακούστηκε προεκλογικά από την παράταξη Γκυρίνη πλην όμως τίποτα δεν έγινε στην κατεύθυνση αυτή διότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.
Με ποιον τρόπο θα μπορούσε η λαϊκή συμμετοχή να αποκαταστήσει τέτοιες βλάβες όπως αυτή στο πεζοδρόμιο; Η απάντηση είναι απλή: Τεχνίτες υπάρχουν πολλοί και αν το ζητούσε οργανωμένα και με σύστημα η διοίκηση θα εμφανίζονταν αρκετοί να προσφέρουν για την πόλη τους είτε με προσωπική εργασία είτε με οικονομική βοήθεια. Αλλά, όταν δεν το προσπαθείς τότε δεν έχεις και το δικαίωμα να αμφισβητείς ένα παρόμοιο εγχείρημα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: