Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "Διαχείριση άγχους" του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά

Δ/Τ  Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων με επιμορφωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.....
πραγματοποίησε την Τετάρτη 18.04.2018  βιωματικό σεμινάριο με θέμα « Διαχείριση άγχους » στο Γενικό Λύκειο Πλατέος – Κορυφής. 

Το σεμινάριο περιελάμβανε εννοιολογικές προσεγγίσεις του άγχους με ιδιαίτερη στόχευση στο άγχος των εξετάσεων, τη χρήση δεξιοτήτων μελέτης από τους μαθητές και ανάλυση στρατηγικών κατανόησης κειμένου και παραγωγής γραπτού λόγου. Δόθηκε έμφαση στην ορθή οργάνωση του χρόνου και του χώρου  μελέτης, ενισχύοντας έτσι, την αποτελεσματικότητα και την σχολική επιτυχία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε τεχνικές διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων μέσα από μια ομαδική βιωματική δραστηριότητα τεχνικών χαλάρωσης. 

Το σεμινάριο παρουσίασαν οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, η κ. Ταβανλή Χρύσα -Μαρία και η κ. Τασσιοπούλου Μαρία και συμμετείχαν οι μαθητές της ΄Γ Λυκείου.  

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00π.μ. - 9:00μ.μ.,  τηλέφωνο επικοινωνίας 2333053072 και το Παράρτημα Ρομά, λειτουργεί τις ώρες  8:00π.μ.-4:00μ.μ. τηλέφωνο επικοινωνίας 2333023114.

Δεν υπάρχουν σχόλια: