Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μετωπική κόντρα μεταξύ δικηγόρων!!! Στα δικαστήρια(;) ή θα λήξει τώρα η ένταση; Η δήλωση Μαρκούλη πυροδότησε αντίδραση



Ακόμα δεν έκατσε ο κουρνιαχτός της νίκης του
Φώτη Καραβασίλη στον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας 
και "πλακώθηκαν" στις μηνύσεις. Αφορμή μια.... δήλωση του γνωστού δικηγόρου Αντώνη Μαρκούλη που σημειωτέον ήταν υποψήφιος σύμβουλος και εκλέχτηκε άνετα χωρίς να στηρίζεται από καμία παράταξη (ανεξάρτητος δηλαδή) που έκανε λόγο για "αλισβερίσι" μεταξύ απερχόμενης διοίκησης και νέων και που αφορά σε υπαλλήλους του Συλλόγου.
Αντ. Μαρκούλης
Φ. Καραβασίλης
Ο Αντ. Μαρκούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ
Επέλεξα να μετάσχω στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στον Σύλλογο Δικηγόρων ως ανεξάρτητος, έχοντας την  άποψη ότι η εποχή μας χρειάζεται καθαρές φωνές, ενδεχόμενα ενίοτε σκληρές, όμως ειλικρινείς και χωρίς συμβιβασμούς και στρογγυλεύσεις.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω προς όλους ότι η θέση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο θα προσδιορίζεται μόνο από την ορθότητα της πρότασης που θα κατατίθεται και σε καμιά περίπτωση  από το πρόσωπο ή ομάδα που την έχει καταθέσει.

Θλίβομαι όμως, διότι τα πρώτα βήματα του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήδη έχουν υπονομευτεί από την απερχόμενη διοίκηση και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη και προσώπων που μετέχουν στην παλαιά διοίκηση και τυγχάνει να  έχουν υψηλή θέση και στην νέα!!!
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην απρέπεια της προηγούμενης διοίκησης να ανανεώσει την σύμβαση εργαζομένων για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή στην δική μας περίοδο ανάληψης των ευθυνών.
Ελπίζω να είναι το τελευταίο ατόπημα της απερχόμενης διοίκησης και να διέλαθε της προσοχής των μελών της νέας που έδωσαν επιπόλαια την σύμφωνη γνώμη για την απρέπεια.
Οι εποχές είναι δύσκολες και οι συνάδελφοι δικηγόροι δεν έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθούν μικροπολιτικά παιχνίδια εξόφλησης γραμματίων, πολύ δε περισσότερο η κοινωνία, η οποία προσβλέπει στον δικηγορικό σύλλογο, ως τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό φορέα συμμέτοχο στην απονομή δικαιοσύνης και όχι ως έναν ακόμη  χώρο ευτελών τακτοποιήσεων ημετέρων. 
Ευχαριστώ και πάλι. 
Θα τα πούμε και από κοντά.
Συναδελφικά 
Αντώνης Μαρκούλης 

Διάβασαν την παραπάνω δήλωση- καταγγελία και παράλληλα βαριά μομφή εις βάρος τους οι σύμβουλοι και ο απερχόμενος πρόεδρος και κατέθεσαν ήδη μήνυση εις βάρος του συναδέλφου τους!!!
Παράλληλα, δημοσιοποίησαν την ενέργειά τους -αντίδρασή τους και η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Σε απάντηση της πρόσφατης δήλωσης του δικηγόρου Αντωνίου Μαρκούλη, ο οποίος, με αφορμή την εκλογή του ως μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, προέβη σε άκρως συκοφαντικές αναφορές σε βάρος μας, ως μέλη της παρούσας-απερχόμενης διοίκησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες της Βέροιας ότι δεν ανεχόμαστε την λασπολογία και την χυδαιότητα, στην οποία έχουμε ήδη απαντήσει με τον πλέον νόμιμο τρόπο. 

Ζυγουλιάνος Δημήτρης, Καραβασίλης Φώτης, Χατζόγλου Γιώργος, Λιάπης Νίκος, Χασιώτης Μιχάλης, Μπατζιάκας Δημήτρης, Καλιάνης Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια: