Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Ρεβεγιόν χωρίς κόσμο γίνεται; Με τα μνημόνια όλα γίνονται- Νέκρα στο Γιδά πλην εξαιρέσεων

Παραμονή Χριστουγέννων χτες και με την ευκαιρία της εξόδου είπα να κάνω ρεπορτάζ. Περνώντας λοιπόν από τα μαγαζιά της πόλης, δεν έχει και πολλά είναι η αλήθεια, έβλεπα επισταμένως τον κόσμο που είχαν. Παράλληλα παρατηρούσα την κίνηση στο δρόμο και ειδικότερα στο λεγόμενο "τρίγωνο" όπου είναι συγκεντρωμένα τα..... περισσότερα καφέ, μπαρ και μπιστρό. 
Το συμπέρασμα ήταν άκρως απογοητευτικό. Η κίνηση ήταν απελπιστικά άτονη, πεσμένη, σχεδόν μηδενική. Τα μαγαζιά είχαν μια σχετική πληρότητα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν γεμάτα. Η κίνηση στο δρόμο απογοητευτική. Η ίδια εικόνα με το πρωί της ίδιας ημέρας όπου έμπαινες στον πειρασμό να κάνεις στον εαυτό σου την ερώτηση: ρε μπας και δεν ήρθαν ακόμα τα Χριστούγεννα;
Είναι προφανές λοιπόν και δε χρειάζεται να μας το πει κανείς οργανισμός και καμιά στατιστική υπηρεσία ότι ο κόσμος φέτος ξόδεψε λιγότερα από πέρσι γιατί πολύ απλά δεν έχει λεφτά στο παντελόνι του. Δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης, δεν έχει δυνατότητα να διασκεδάσει και βέβαια δεν έχει καμιά σχεδόν δυνατότητα να ανταποκριθεί στους φόρους και στους λογαριασμούς γενικότερα που έχουν πέσει πάνω του σαν ..τσουνάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: