Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Αναγκαία η συνεργασία Δήμου και Σχολείων (πχ ΕΠΑΛ) για προμήθεια φυτών, δενδρυλλίων και σπόρων- 10χιλ€ δίνει για προμήθεια

Κοντά στα δέκα χιλιάρικα θα πληρώσει ο δήμος Αλεξάνδρειας για να προμηθευτεί δεντράκια, φυτά και σπόρους για τις ανάγκες των παρτεριών κλπ ώστε να φυτευτούν για να ομορφύνει το τοπίο.
Πιθανόν οι προμήθειες να έγιναν και τα φυτά να τοποθετήθηκαν αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα. 
Βλέπω ότι μια.... πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία μάλιστα ψηφίστηκε ομόφωνα, να εγκρίνει πίστωση ύψους 9.927 € και αρχίζω να προβληματίζομαι.
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής: 
Ο δήμος θα διαθέσει χρήματα και μάλιστα αρκετά ώστε να  προμηθευτεί δενδρύλλια, σπόρους και φυτά από ιδιώτες προφανώς. Θα κάνει μια προμήθεια η οποία πιθανότατα θα είναι με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Όλα νόμιμα και σωστά και δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω κριτική στον τομέα αυτόν.
 Αν υπήρχε όμως μια πολιτική διασύνδεσης του δήμου με τα σχολεία και ειδικότερα με εκείνα τα Γυμνάσια και Λύκεια που αφενός διαθέτουν εξειδικευμένους καθηγητές (Γεωπόνους πχ) και παράλληλα υλοποιούν ανάλογα προγράμματα στα σχολεία τους στις εγκαταστάσεις τους θα επιτυγχάνονταν ποιοτικά αποτελέσματα εκτός μιας σκέτης προμήθειας και ενός πρόσκαιρου καλλωπισμού σημείων της πόλης.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Υπάρχουν καθηγητές που είναι γεωπόνοι και δουλεύουν σε Γυμνάσια της Ημαθίας και του δήμου Αλεξάνδρειας. Στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας λειτουργεί χρόνια τώρα κατεύθυνση Τεχνικών Φυτικής Παραγωγής. Η διασύνδεση της γνώσης με την αγορά είναι ζητούμενο και θα πρέπει να καταστεί πράξη μέσα από τέτοιες συνέργειες. Ο δήμος θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με το σχολείο αυτό ή και άλλα που θα μπορούσαν αντικειμενικά να παράσχουν φυτά, δενδρύλια κλπ και να κλείσει μια συμφωνία με τους μαθητές και τους καθηγητές. Οι μαθητές θα αποκτούσαν εμπειρία, οι καθηγητές θα επέβλεπαν και θα δίδασκαν και ο δήμος θα προμηθεύονταν τα φυτά κλπ σε τιμές ασφαλώς πιο μικρότερες και τα όποια χρήματα διέθετε θα πήγαιναν στο σχολείο ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια τρέχοντα προβλήματα αντιμετωπίζει.

Εκτιμώ ότι είναι μια προοπτική που πρέπει να αντιμετωπιστεί στα σοβαρά από τους αυτοδιοικητικούς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΜΟΧΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΟΣΑ ΦΥΤΑ?ΜΟΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝΕ ΑΣ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

που να τα σκεφτει ο γκυρινης αυτα ρε μοχλα 2 πινακιδες αγορασε 25000 πληρωσε ο δημος με της ευλογιες της οικονομικης.εισαγγελεας ρε που ειναι.προεδρος δελιοπουλος.