Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ευθεία κριτική στην Δικαστική απόφαση κάνει ο Αγρ. Σύλλογος Βέροιας: Είναι πολιτική απόφαση και έρχεται εν όψη κινητοποιήσεων!!!

Ο Τ. Χαλκίδης αριστερά, πρόεδρος
του Αγρ. Συλλόγου και ο Θοδ.
Παπακωνσταντίνου στέλεχος του
κινήματος
Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη Βέροιας προχτές, καλύπτει τους τρεις καταδικασθέντες αγρότες συνδικαλιστές της Βέροιας από το "αγροτοδικείο" Βέροιας σε φυλάκιση ύψους 4 μηνών με το αδίκημα "παρακώλυση συγκοινωνιών".
Ο Σύλλογος προχωρεί σε κριτική της δικαστικής απόφασης και την οποία αποκαλεί "πολιτική" και προχωράει και ένα.....
βήμα παρακάτω λέγοντας ότι είναι προειδοποίηση και "σήμα" να μην ξαναβγούν στους δρόμους.
Στην ανακοίνωσή τους περιγράφουν τον εμπαιγμό που υπέστησαν από την Κυβέρνηση του Σύριζα και τον Υπουργό Γεωργίας και καταλήγουν ότι παρά την καταδίκη τους αυτοί θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η ανακοίνωση είναι:

Με μια καθαρά  πολιτική απόφαση καταδικάστηκαν χθες οι τρεις του προεδρείου του Αγροτικου Συλλογου μας (Χαλκίδης Αναστασιος, Βρανας Γιαννης,  Παπακωνσταντίνου Θοδωρης) για τους αγώνες των αγροτών τον χειμώνα του 2017.
Η απόφαση αυτή έρχεται εν όψει των νέων κινητοποιήσεων, και σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ανέχειας  των αγροτών.
Έρχεται σε μια περίοδο πλήρους εμπαιγμού των αγροτών από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό Γεωργίας  ο οποίος με μεγάλη ευκολία υπόσχεται το καλοκαίρι τα αυτονόητα (αποζημιώσεις βροχόπτωσης)  και τον χειμώνα τα ξεχνά αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα σχετικού «μασάζ της νοημοσύνης μας». Ένα διάστημα που με φήμες και διαδόσεις  περί επικείμενης αποζημίωσης κατάφεραν να κρατήσουν τους αγρότες σε «ομηρία».
Από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό ο οποίος δεν δέχεται να συναντήσει τους αγρότες «μη έχοντας τίποτε να τους πει» καταδεικνύοντας έτσι πως δεν του καίγεται καρφί για τις επιπτώσεις του «εμπάργκο» και την κατάρρευση τιμών και παραγωγών.
Ερχεται σε μια περίοδο που οι δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις (φορολογία, ασφάλεια, έκτακτοι φόροι άμεσοι και έμμεσοι πολλαπλασιάζονται  (θυμηθείτε τους αγώνες μας πριν λίγα χρόνια για την μη καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια ) και δείτε τι γίνεται σήμερα. 
Όλα αυτά  σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές του ροδάκινου έχουν γονατίσει και τα πιο εύρωστα  αγροτικά νοικοκυριά. 
  
Μέσα σε όλα αυτό το κλίμα ο ΥΠΑΑΤ κ. Αποστόλου βγαίνει στα ΜΜΕ περιχαρής δηλώνοντας ότι οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν άνοδο. Εννοεί προφανώς τις εξαγωγές των μηδενικών τιμών για τους παραγωγούς.  Κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα του υπουργείου του για τους αγρότες του μόχθου και την ανοίγει «επιλεκτικά» εκεί όπου νομίζει (ο κατά τα άλλα υπουργός των ανοικτών θυρών).

Εμείς οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και οι άλλοι συνάδελφοι μας της Παννελλαδικης  Επιτροπής των Συλλόγων, Ομοσπονδιών και των Μπλόκων  δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πτοούμαστε ούτε από τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε «μασάμε» 
ψεύδη και εμπαιγμούς.  
 Το δικιο του αγώνα μας μας ενώνει και μας δυναμώνει. 
Η μάχη για την επιβίωση θα είναι η μητέρα των μαχών.
Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: