Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η Φρ. Καρασαρλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή: Γυρίζουμε σελίδα

«Με σταθερά βήματα γυρνάμε σελίδα, περιορίζουμε τη διαφθορά, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και της φοροδιαφυγής» 

«Για πρώτη φορά – έπειτα από πολλά χρόνια - κλείνει ο ιστορικός κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία δείχνουν ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης, η τρίτη αξιολόγηση κλείνει και.....
προετοιμαζόμαστε για την έξοδο στις αγορές. Και όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας εξορθολογισμού των δαπανών χωρίς περικοπές στους μισθούς και το κοινωνικό κράτος.  Αλλά και αποτέλεσμα του περιορισμού της διαφθοράς, της διασπάθισης δημόσιου χρήματος αλλά και της φοροδιαφυγής». 

Αυτά τόνισε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου στην ομιλία της στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018, επισημαίνοντας ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 είναι καταρχήν ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικής σταθερότητας που πιστοποιεί ότι πετυχαίνουμε τους στόχους μας». 

Η βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στα σταθερά βήματα που σημειώνονται τελευταία για την προστασία των ευάλωτων στρωμάτων, όπως:

·      Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

·      Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

·      Το Κοινωνικό Μέρισμα φέτος, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ - υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.

·      Ο θεσμό των σχολικών γευμάτων, το 2019 τα μισά παιδιά όλων των δημοτικών και γυμνασίων θα σιτίζονται δωρεάν.

·      Τα δωρεάν μεταπτυχιακά για φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα

·      Η προστασία της λαϊκής κατοικίας

·      Η καθολική και ισότιμη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες. Εντάχθηκαν 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι δωρεάν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

·      Η δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 65 αστικές περιοχές. Ειδικότερα για τον πολύπαθο χώρο της υγείας, η Φρόσω Καρασαρλίδου σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα κατάφερε:

·      Να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό.

·      Να διαγράψει τα χρέη των ανασφάλιστων.

·      Και κυρίως να νομοθετήσει την καθολική και ισότιμη  κάλυψη του πληθυσμού, με σαφή προτεραιότητα  στη δημόσια περίθαλψη.«Προχωράμε μπροστά και δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η χώρα να ανακάμψει με τον πολίτη όρθιο.  Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε αλλά θα τα κάνουμε.  Για να προστατεύσουμε περισσότερο τους μικρούς και τους μεσαίους.  Για να χτυπήσουμε πιο αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Για να είμαστε σε θέση να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια», κατέληξε η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: