Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας: Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Εργαζόμενοι Εργαζόμενες
 Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων σε όλη τη....
χώρα η απεργία που προκήρυξαν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Διοργανώθηκαν συλλαλητήρια και πορείες μέσα από τα οποία πλήθος εργαζόμενοι εξέφρασαν την  αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ , πολιτική που συνεχίζει να σφυροκοπά αλύπητα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Κατήγγειλαν τον νέο, αντιλαϊκό Προϋπολογισμό του 2018 που ψηφίζεται , παραμονές Χριστουγέννων. Καταδίκασαν την προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα της απεργίας και των αγώνων του λαού μας, το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , εκτελώντας πειθήνια τις εντολές ξένων Ιμπεριαλιστών και ντόπιων μεγαλοαστών. Αυτός είναι ο στόχος τους, αυτή η επιθυμία τους …να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε λαϊκή φωνή, κάθε αγώνα. Να τρομοκρατήσουν. Να φοβίσουν.
Την ίδια ακριβώς ημέρα, έθεσαν σε λειτουργία τα γνωστά «Αγροτοδικεία», να καταστείλουν τους αγώνες αλλά και οποιαδήποτε σκέψη για αγώνα, ενάντια στην ίδια πολιτική που ξεκληρίζει εδώ και χρόνια τη φτωχομεσαία αγροτιά! Η δικαιοσύνη του αστικού κράτους, φρόντισε να καταδικάσει , 3 αγρότες συνδικαλιστές  της περιοχής με 4μηνη φυλάκιση γιατί «διανοήθηκαν» να αγωνιστούν για το αυτονόητο…τη ζωή , την επιβίωσή τους!
Εργαζόμενοι
Τα «Αγροτοδικεία» και κάθε είδους δικαστήρια λαϊκών αγωνιστών είναι μία γνωστή πρακτική. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν τους αγώνες όλων εκείνων που στράφηκαν ενάντια στην πολιτική που επέβαλαν. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και οι σημερινοί κυβερνώντες, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, , συνεχίζοντας το ίδιο τροπάρι, φορώντας βέβαια την προβιά μιας δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης.
Πιστεύουν πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τη λαϊκή οργή που δυναμώνει, ότι θα φοβίσουν. Πως θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να εξοντώνουν με την πολιτική  τους τους εργαζόμενους,   φτωχούς και μεσαίους αγρότες,  λαϊκές οικογένειες. Είναι γελασμένοι. Εργάτες, αγρότες, λαϊκά στρώματα γνωρίζουν ! Έχουν εμπειρία! Δεν τρομοκρατούνται!
Ως Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλουμε  απερίφραστα αυτήν την αυταρχική τακτική της κυβέρνησης. Η υπόθεση αυτή πρέπει να καταδικαστεί, και θα καταδικαστεί, από το λαό της περιοχής μας. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι μπροστά στον αυταρχισμό , την απαγόρευση της κυβέρνησης , των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί, να τρομοκρατηθεί. Το αντίθετο. Τέτοιου είδους αυταρχικές ενέργειες, ενέργειες καταδίκης λαϊκών αγώνων και αγωνιστών πρέπει να δυναμώσουν τη λαϊκή οργή και αντίσταση. Απέναντι στην τρομοκρατία και τον κυβερνητικό αυταρχισμό, απέναντι σε κάθε είδους «Δίκες» των αγώνων του λαού μας προβάλλει επιτακτική να δυναμώσει, να γίνει μαζικός, αποφασιστικός, παρατεταμένος ο αγώνας όλων, ενάντια σε όσους χτυπούν καθημερινά τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: