Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μισθός όχι δουλειά / Τ. Τασιόπουλος

του Τ. Τασιόπουλου*
- Είναι γεγονός ότι σήμερα η κοινωνία βυθίζεται ανελέητα σε αδιέξοδα και το πολιτικό σύστημα έχει προ πολλού καταρρεύσει όμως οι κυρίως υπαίτιοι και πρωταγωνιστές της κατάρρευσης μάλλον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
- Όπως εξελίσσεται η ιστορία σήμερα δεν μοιάζει να είναι ένα περιστασιακό ή ένα συγκυριακό φαινόμενο.
- Είναι μάλλον σύμπτωμα επαναλαμβανόμενο το οποίο καταδεικνύει την ανικανότητα δοκιμασμένων επί χρόνια στην εξουσία κομματαρχών.
- Τί συνέβαινε στο παρελθόν;
- Ο κάθε  κομματάρχης διόριζε.....
όσους και όπου μπορούσε για να παίρνουν μισθό και όχι για να εργάζονται.
- Στην ΔΕΗ το χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ένας μέσα στο λάκκο να καμώνεται πως σκάβει και 4 με 5 επιστάτες με τον καφέ στα πλαστικά να υποτίθεται ότι επιστρατεύουν, στον ΟΤΕ κάτι ανάλογο, στην ΖΑΧΑΡΗ  στον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
- Γιατί όλα αυτά;
- Μα γιατί η ενδυνάμωση των νονών των συνδικάτων του δημοσίου τομέα και οι πάτρωνες του κομματιζόμενου συνδικαλισμού με το κόστος των απεργιών και την φοβέρα του "κοινωνικού κόστους"   και των διαδηλώσεων είχαν το πάνω χέρι.
- Θα πει κανένας πως αυτά αφορούσαν το παρελθόν τότε που κυβερνούσαν τα δυο μεγάλα κόμματα που επειδή μας “κατέστρεψαν” μετέφεραν την προτίμηση των πολιτών στην αδίστακτη καπηλεία της λεγόμενης αριστεράς του καημένου και του σαραντάρη που μιλάει τη γλώσσα του εβδομηντάρη.
- Θα πει επίσης κάποιος πως σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια διορισμών.
- Ναι για τους ΟΤΕΔΕΣ, τους ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ και τα συναφή μπορεί να έχει και δίκιο και αφού ήδη ξεπουλήθηκαν για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς να παίρνει όρκο βέβαια- γιατί παράθυρα-τρύπες υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν ανακαλύπτονται, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους καμιά 300/ριά προσληφθέντες προπαγανδιστές στα πόστα της ΝΕΟ-ΥΕΝΕΔ.
- Ζωντανό παράδειγμα στο δήμο μας αποτελεί το πρόγραμμα "προώθηση της Απασχόλησης – αλήθεια γιατί με κεφαλαίο το Α; - μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε Υπηρεσίες Α! Υποδοχή, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών (Β κύκλος )".
- Με το πρόγραμμα αυτό στις αρχές του Νοέμβρη προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν με απόφαση Δημάρχου, καμιά 50/ριά - από διάφορα μέρη της χώρας-  ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος.
- Μάλλον ο δήμαρχος ούτε τις φάτσες τους γνώριζε, ούτε τα προσόντα τους, όμως ως ΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ έσκασε και έβαλε την υπογραφή του, με το καλλίτερο, τόσο η Διοίκηση του 722 όσο και οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο να αποποιούνται ευθυνών και να δηλώνουν ότι αδυνατούν να δώσουν λύση σε τρέχοντα ζητήματα των νεοπροσληφθέντων  όπως π.χ. η έλλειψη εργασιακού χώρου και στέγασης.
- Δηλαδή έστειλαν καμιά 50/ριά ωφελούμενους που θα πληρώνονται 
γιατί αλλιώς πως θα ήταν ωφελούμενοι – και δεν φρόντισαν να τους βρουν μέρος για να δουλέψουν, ελλείψη γαρ εργασιακού χώρου και χώρου στέγασης.
- Και βέβαια οι ωφελούμενοι βρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου, και με το δίκιο τους γιατί σε πια καρέκλα θα κάθονταν οι  άνθρωποι;
- Από αυτούς του ωφελούμενους καμιά 15/ριά προορίζονται για την καθαριότητα όταν εκεί δραστηριοποιούνται ήδη ΜΚΟ για την υγεία, ΜΚΟ για την παιδεία και ΜΚΟ για την καθαριότητα η οποία ανέθεσε  την καθαρότητα σε ιδιωτική εταιρεία από τον καρό των πρώτων συμβάσεων.
- Τώρα θα πει κανένας πως τα λεφτά έρχονται από την ΕΟΚ μέσω "της Διαχείρισης Κοινωνικών και άλλων Πόρων" με την διαφορά ότι και τα προγράμματα αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα που σημαίνει ότι και ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει.
- Άρα ας μην ρωτήσει κανένας τι πληρώνει.
- Πληρώνει όλους όσους – τουλάχιστον 2 με 3 άτομα – απασχολούνται από το δήμο ως επιμελητεία διοίκησης και επιβλέποντος φορέα, πληρώνει την συμμετοχή του Έλληνα φορολογούμενου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπου για 200 περίπου άτομα Πακιστανών – Ιρακινών και Σύριων υπάρχει αναλογία 1 εργαζόμενος σε 4 μετανάστες όταν ο δήμος διαθέτει καμιά 200/ριά εργαζόμενους που εξυπηρετούν 43000 δημότες δηλαδή αναλογία 1 εργαζόμενος προς 215 δημότες.
- Εν τέλει δηλαδή συνεχίζεται το παλιό τροπάριο όπου οι κυβερνήσεις μετέφεραν αρμοδιότητες -αγγαρεία - στους δήμους χωρίς να μεταφέρουν και πόρους και συνεχίζεται το τροπάριο να προσλαμβάνονται κάποιοι μόνον για να πληρώνονται, προφανώς εν όψει εκλογών, μήπως για τον ίδιο λόγο προσλήφθηκαν άμεσα και καμιά  30/ριά  εργάτες Γενικών Καθηκόντων σαν βοηθοί καθαριστριών στα Σχολεία του δήμου μας;
                           
ΥΓ1. Προσλήφθηκαν φύλακες – από τι ; - βρεφονηπιοκόμοι, Νηπιαγωγοί, Ψυχολόγοι, Γυμναστές, Κοινωνικού λειτουργοί, Οικοδόμοι, εργάτες καθαριότητας, δάσκαλοι, υδραυλικοί, ηλεκτροτεχνίτες, Διοικητικοί - άραγε γιατί;- κλπ. 
Όταν ήδη εκεί υπάρχουν ΜΚΟ υγείας, καθαριότητας, παιδείας !!!! για να κάνουν την ίδια δουλειά.
ΥΓ2. Αλίμονο αν τελειώσουν τα μνημόνια όχι μονάχα γιατί το επιτόκιο  του ελληνικού  δανεισμού από 0% που είναι σήμερα θα πάει στο 5% και βάλε, αλλά και γιατί οι κάθε φυλής ωφελούμενοι θα χάσουν την αμοιβή και όχι βέβαια τη δουλειά, χωρίς ασφαλώς  να φταίει σ' αυτό  κανένας δήμαρχος.
ΥΓ3. Κανένας τοπικός ΠΟΥΑΡΩ που κάνει ρεπορτάζ δεν "ανακάλυψε" τα συμβαίνοντα με τις ΜΚΟ και τους ωφελούμενους – τα  ποία προφανώς θα έχουν και άλλες άκρες – ή τα ανακάλυψε και λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης ως ωφελούμενος τα γκούρλωσε;
ΥΓ4. Από τίνος χέρι κόπηκε από το κάδρο της επίσκεψης ΕΡΤΟΓΑΝ  ο υπουργός Άμυνας;
- Λέτε;
ΥΓ5. Από που προκύπτει η κατάντια μιας χώρας;
- Μα από το αν το δημόσιο φτιάχνει ΛΟΤΑΡΙΕΣ.

*συνταξιούχος δάσκαλος, πρώην δήμαρχος Αντιγονιδών, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥ ΠΟΣΟΥΣ?ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΥ.ΑΝ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΣΕ ΘΑ ΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΓΚΥΡΙΝΗ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕΣ.ΚΑΘΗΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΑΣΟ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τασιόπουλε πραγματικά σε όλα σχεδόν έχετε δίκιο. Αλλά δυστυχώς έχετε αυτό το ρημάδι το παρελθόν που ότι και να πείτε δεν μπορεί να στηριχθεί απο εσάς. Η γενιά σας, το πασόκ σας, το βόλεμά σας, μας κατέστρεψε στην κυριολεξία. Οπότε καλύτερο θα ήταν να σταματήσετε να το παίζετε ντεμέκ επαναστάτης. Βολεμένος λίγο πολύ ήσασταν και εσείς, οπότε απολαύστε την σύνταξή σας και αφήστε εμάς στην ησυχία μας. Διότι και εξαιτίας(όχι μόνο εσάς φυσικά) σας ,εμείς δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη.
Σας ευχαριστώ.