Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η Μονή Καλλίπετρας καταπάτησε 7 στρέμματα, το Δασαρχείο τα ζητάει πίσω όπως είπε το Δικαστήριο- Σιγά μην τα πάρει!

Διαβάζω στο ενημερωτικό σάιτ του Νίκου Βουδούρη inveria.gr ότι το Δασαρχείο Βέροιας ζητάει από την Μονή Καλλίπετρας να του επιστρέψει καταπατημένη έκταση που.... βρίσκεται πλησίον της Μονής και αυτό να γίνει εντός 5 ημερών.
Όπως γράφει το σχετικό σημείωμα η Μονή καταπάτησε περίπου 7 στρέμματα δημόσιας γης και την μετέτρεψε σε ελαιώνα. Η υπόθεση κρίθηκε από το Δικαστήριο και μάλιστα τελεσιδίκησε και ως εκ τούτου το Δασαρχείο είναι υποχρεωμένο να κινηθεί όπως ορίζει ο νόμος. 
Στο ίδιο σάιτ φιλοξενείται και το σχόλιο του αρχιμανδρίτη της εν λόγω Μονής που αντί να μπει στην ουσία αρέσκεται μέσω ενός στάτους στο facebook να κάνει αστειάκια και να εξυπναδίτσες. 
Προσωπικά δε με αφορά ούτε το στυλ ούτε τα αστειάκια του παπά. Αυτό που με αφορά είναι το γεγονός ότι η Μονή αυτή έχει καταπατήσει δημόσια έκταση, όπως λέει το Δασαρχείο, και πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Τόσο απλό είναι και τίποτα λιγότερο.
Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Βέροιας πολύ ορθά έκαναν την δουλειά τους. Απομένει τώρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποκατασταθεί η τάξη. Όλα τα υπόλοιπα, που πιθανόν θα γραφούν ή θα ειπωθούν ότι το κράτος κυνηγάει την εκκλησία κλπ είναι άνευ ουσίας διότι δεν υπάρχουν "ιεροί" καταπατητές ούτε θα έπρεπε να υπάρχουν.
Τέλος, αυτό που εγώ εκτιμώ είναι ότι η καταπατημένη έκταση ουδέποτε θα αποδοθεί στο δημόσιο διότι η Εκκλησία είναι πιο ισχυρή από το κράτος και τους νόμους. Εδώ θα είμαστε να το διαπιστώσουμε για ακόμα μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: