Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

AΣΕ- ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Συμπαραστεκόμαστε στους καταδικασθέντες ΑΓΡΟΤΕΣ της ΒΕΡΟΙΑΣ

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγρότες της Βέροιας, τους οποίους καταδίκασε το.....
Δικαστήριο εξ’ αιτίας των αγώνων τους τον περσινό χειμώνα. 
Ταυτόχρονα, σε εκκρεμότητα είναι η δίωξη 10 μελών του ΚΚΕ (μεταξύ τους 4 από Ημαθία, καθώς και ένας βουλευτής και ένας ευρωβουλευτής) γιατί σταμάτησαν τη ΝΑΤΟική φάλαγγα στον Πολύμυλο Κοζάνης. Και αυτοί κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Την ίδια ώρα με αφορμή τα μαθητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τη μέρα της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη καταγράφτηκαν δεκάδες κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας. Στο νομό μας σε σχολικές μονάδες της Βέροιας και της Νάουσας δοκιμάστηκαν νέα “ήθη” με τους διευθυντές να λένε στους μαθητές ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται να κάνουν συνέλευση!!! Προφανής στόχος αυτών των ενεργειών ήταν να μη συμμετέχουν οι μαθητές στα απεργιακά συλλαλητήρια.
Στο πρόσωπο των τριών διωκόμενων αγροτών, ποινικοποιείται ο δίκαιος αγώνας τους για τη διεκδίκηση του αυτονόητου: να παραμείνουν στα χωράφια τους, να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Για άλλη μια φορά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί κατάργησης και παραγραφής των Αγροτοδικείων, αποδείχτηκε κενό γράμμα. Ταυτόχρονα αποδείχτηκε ότι η βάρβαρη πολιτική περιστολής δικαιωμάτων του λαού συνοδεύεται με αυταρχισμό, μέτρα καταστολής και εκφοβισμού. Αποδείχτηκε ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άλλωστε, σ’ αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόσφατη προσπάθειά της να καταργήσει το κατακτημένο με αίμα και θυσίες δικαίωμα της Απεργίας.
Η απόφαση καταδίκης των αγροτών έχει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης, η οποία, πλήρως ταυτισμένη με την αντιαγροτική πολιτική των εταίρων της στην Ε.Ε., φέρει ακέραια την ευθύνη για την ανέχεια και τη φτώχεια που μαστίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Η ποινικοποίηση των αγώνων του λαού, με διάφορες μορφές και με δικαστικές αποφάσεις, αναδεικνύουν ότι μεγάλος φόβος της κυβέρνησης και πραγματικός αντίπαλός της είναι το συλλογικά οργανωμένο ταξικό κίνημα εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, που με συνέπεια παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.
Ας γνωρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως ούτε ο αυταρχισμός ούτε οι προσπάθειες συκοφάντησης των αγώνων της εργατιάς και της αγροτιάς ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης–ΕΕ ούτε ακόμα και η  ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των αγροτών για ζωή με αξιοπρέπεια.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ημαθίας στέκεται στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών. Ο αγώνας είναι κοινός, γιατί κοινός είναι και ο αντίπαλος που τσακίζει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: