Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Υγιεινός "περίπατος" Γκυρίνη η χτεσινή συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Ο Χαλκίδης απών αν και τον ....περίμεναν

Χωρίς απουσίες συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας χτες το βράδυ και ψήφισε τον..... προϋπολογισμό του 2018. Το "δυστύχημα" από την χτεσινή συνεδρίαση ήταν το χαμηλό επίπεδο συζήτησης που έλαβε χώρα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα από τις τοποθετήσεις των συμβούλων και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν για να ασκήσουν κριτική.
Κοινό μυστικό για όσους παρακολουθούν τέτοιες συζητήσεις και έχουν μια σχετική εμπειρία είναι ότι στο σύνολό τους οι σύμβουλοι πήγαν αδιάβαστοι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έριξαν μια ματιά, έκαναν δηλαδή αυτό που ονομάζουμε "διαγώνια ανάγνωση" αλλά είναι προφανές ότι με τέτοια πλημμελή προετοιμασία δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις μιας συζήτησης που αφορά ένα καίριο θέμα όπως αυτό του προϋπολογισμού όπου δίνεται η δυνατότητα, ιδιαίτερα στους αρχηγούς παρατάξεων, να ασκήσουν αντιπολίτευση και δημιουργική κριτική.

Ακούγοντας την εισήγηση του δημάρχου θα περίμενε κανείς ότι η αντιπολίτευση θα άρπαζε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική. Μια κριτική βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία, σε νούμερα και αριθμούς από το πρόσφατο παρελθόν, να κάνει συγκρίσεις και να προχωρήσει σε μια πολιτική αποτίμηση των πεπραγμένων της διοίκησης. Όμως, προς απογοήτευση των πάντων, δεν έκαναν τίποτα δημιουργικό και αναμάσησαν επιχειρήματα επιπέδου καφενείου με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να αποβεί ένα υγιεινός περίπατος για τον Παναγιώτη Γκυρίνη που εμφανίστηκε γνώστης του σώματος του προϋπολογισμού, έδωσε απαντήσεις και ενίοτε δηκτικές, στους πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και σε ορισμένες ενστάσεις ή παρατηρήσεις που του έγιναν από μέλη της παράταξής του και τελείωσε με πολιτικά κέρδη για τον ίδιο και πολιτικές ζημιές για τους ...άλλους.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αν και είχε προαναγγελθεί από δημοσιογραφικές γραφίδες ότι θα ήταν παρών στη συζήτηση ως θεατής και ο κατά δήλωσή του υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης δεν εμφανίστηκε τελικά. Ίσως επέλεξε να δει τη συζήτηση από το διαδίκτυο μέσω του καναλιού του δήμου που την μετέδιδε "ζωντανά", ίσως προτίμησε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πιο χρήσιμο, ίσως απαξίωσε την εν λόγω διαδικασία, ίσως ....
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΟΧΛΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΙΓΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ.ΒΑΛΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ.

Xronika είπε...

Διαβάζεις και βλέπεις και μετά ξαναέλα να τα πούμε

http://e-periskopisi.gr/2017/12/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5/