Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η ΝΔ Ημαθίας αποτιμά Προϋπολογισμό και Συνέδριο- Τα ψέματα του Σύριζα και η ΝΔ που είναι έτοιμη να κυβερνήσει

Η ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται τόσο στον μόλις προχθές ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2018 όσο και στο συνέδριο της ΝΔ
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:



«Τα ψέματα του φετινού προϋπολογισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
«Η Αποτίμηση του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας»

        Ο προϋπολογισμός συνιστά επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης συνταγής από μια κυβέρνηση αμετανόητη για τις καταστροφικές επιλογές της. Είναι ένας προϋπολογισμός υπερφορολόγησης και λιτότητας που υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και την κοινωνική συνοχή. Είναι δε εξίσου αναξιόπιστος με τον προηγούμενο ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% αλλά τελικά θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση στο 1,5%.Μια σειρά από ψέματα κρύβονται πίσω από αυτόν τον προϋπολογισμό και πιο συγκεκριμένα:
              
Το ψέμα της οικονομίας που υπεραποδίδει. Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Η ανάπτυξη είναι αναιμική - η μισή σχεδόν από την αναμενόμενη - ενώ έχουμε χαμηλότερη ιδιωτική, δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις. Κι αν τα πράγματα πάνε όσο καλά λέει η κυβέρνηση στην οικονομία γιατί άραγε δέχθηκαν να ψηφίσει και νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πάντες. Όπως την αύξηση στο Φ.Π.Α., και τις νέες αυξήσεις στον καφέ, τον καπνό, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, την κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση;
          
Το ψέμα ότι η  Ελλάδα ετοιμάζεται για «καθαρή έξοδο στις αγορές»
Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει την χώρα με επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ όχι μόνον για το 2018 και το 2019, αλλά μέχρι το 2022. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, καθώς έχει ουσιαστικά ήδη υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα εφαρμοστεί μετά τον Αύγουστο και μάλιστα για πρώτη φορά χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα νέα μέτρα που έρχονται.
          
Το ψέμα ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν κοινωνικό πρόσημο
Αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο  ψέμα της κυβέρνησης που το επανέλαβε και προχθές ο κ. Τσίπρας. Το επονομαζόμενο «κοινωνικό πρόσημο» των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την ώρα 4,2 εκατομμύρια  συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία και αδυνατούν πληρώσουν τις δόσεις τους. Με άλλα λόγια οι μισές Ελληνικές οικογένειες αποδεδειγμένα πια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά η ανερμάτιστη κυβέρνηση συνεχίζει και το 2018 την ίδια πολιτική. Τι άλλη απόδειξη αποτυχίας υπάρχει; Η μόνη υπεραπόδοση της κυβέρνησης είναι το πλεόνασμα της αποτυχίας της. 
             
Το ψέμα ότι υπάρχει αύξηση της απασχόλησης. Το 60% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που καταργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιπλέον ένας στους τρεις νέους εργαζομένους πληρώνονται με 360 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το κατόρθωμα για το οποίο επαίρεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θυμίζουμε ότι εξελέγη με σύνθημα τα 750 ευρώ κατώτατο μισθό. 
             
Το ψέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα εξοικονομήσει 3 δις ευρώ σε έξι μήνες από την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάφερε να μαζέψει μόλις 100 εκ. μέσα σε τρία χρόνια.
               
Το νέο ψέμα Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση του Προϋπολογισμού. Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι στο πακέτο Γιούνκερ έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,3 δις ευρώ που προορίζονται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα επίσημα στοιχεία τον διαψεύδουν περίτρανα. Από το πακέτο Γιούνκερ εχει συμβασιοποιηθεί μόλις 1,6 δις και αυτά αφορούν κυρίως την πώληση των αεροδρομίων στην Frapport και την επένδυση της  Deutsche Telekom στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Παρά δε τη συμφωνία των τραπεζών με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η παροχή της απαιτούμενης ρευστότητας στις μικρομεσαίες επενδύσεις.                          
       Αποτίμηση του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας
Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ήταν απολύτως πετυχημένο και η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ενισχυμένη σε κάθε επίπεδο. Ενωμένη οδεύει μπροστά στη μεγάλη πολιτική και εκλογική μάχη που ακολουθεί. Παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου του κόμματος για την επόμενη μέρα. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία τιμά και μαθαίνει από το παρελθόν της και είναι έτοιμη να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον κάνοντας ξανά το καθήκον της, όπως πολλές φορές στη Μεταπολίτευση. Δύο χρόνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της και παράλληλα αλλάζει, εξελίσσεται, ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες.

Στο Συνέδριο ήταν όλοι εκεί. Όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Τον τόνο έδωσαν από την πρώτη στιγμή οι παρουσίες των πρώην Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή με τις δηλώσεις των δύο τελευταίων να δίνουν τον τόνο κατά την έναρξη του Συνεδρίου. Όλοι έστειλαν το μήνυμα ότι η παράταξη είναι ενωμένη μπροστά στη μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της, όχι τόσο για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυρίως για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να αλλάξει την Ελλάδα.Η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Χωρίς ομαδοποιήσεις. Με ρόλο για όλους. Με τα όργανα του κόμματος να λειτουργούν και να διαμορφώνουν την πολιτική της. Με ενεργό συμμετοχή των μελών της που, όπως απέδειξε τόσο το Συνέδριο όσο και τα Προσυνέδρια των τελευταίων δύο μηνών, δεν περιορίζονται σε ρόλο χειροκροτητή, αλλά συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
                    
Στο Συνέδριο δόθηκε το βήμα σε πολλά νέα πρόσωπα, καθώς και σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το κόμμα μας. Ήταν ένα Συνέδριο με καινοτομίες, με κυριότερη την ενεργό συμμετοχή των μελών του στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματος. Κυρίως όμως, ήταν ένα Συνέδριο εξωστρεφές και ανοιχτό στην κοινωνία. Έδωσε βήμα σε ανθρώπους εκτός των στενών κομματικών ορίων της Νέας Δημοκρατίας. Σε προσωπικότητες που προσθέτουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας. Φάνηκε στις τολμηρές παρεμβάσεις του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, καθώς και του φιλοσόφου Στέλιου Ράμφου, του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, του Παναγιώτη Λιαργκόβα, κ.α. που άσκησαν ακόμη και κριτική στη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα μας είναι μια παράταξη με αυτοπεποίθηση και ανοιχτούς ορίζοντες, που δεν φοβάται να παραδεχθεί σφάλματα του παρελθόντος και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.
                     
Η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε ο ίδιος το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έτσι η Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ανταποκρίθηκαν και εκείνοι στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσουν στο Συνέδριο του κόμματος.
                  
Οι κινήσεις αυτές αποτελούν ένα σαφές δείγμα πολιτικού πολιτισμού και δείχνουν τη διαφορά συνέπειας και πολιτικού ήθους μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ένοιωθε ισχυρός περιφρονούσε τους πάντες – πλην φυσικά των αγαπημένων του ΑΝΕΛ – και πολιτευόταν διχαστικά με συνθήματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τώρα που πέφτει θυμήθηκε τις συνεργασίες ψάχνοντας απελπισμένα σωσίβιο σωτηρίας. Αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία οικοδομεί σταθερά έντιμες και ειλικρινείς σχέσεις συνεννόησης με όλα τα δημοκρατικά κόμματα.  
                 
Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τους Έλληνες διπλά. Και ως μνημονιακοί και ως αντιμνημονιακοί. Πήραν δύο ευκαιρίες και ζημίωσαν και τις δύο φορές τη χώρα και τους Έλληνες. Δεν τους αξίζει τρίτη ευκαιρία. Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται με επιλογές μεγάλου ορίζοντα για τη χώρα. Όπως ο σταθερός προσανατολισμός μας στην Ευρώπη και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πορεύεται με τη δύναμη του ορθού λόγου και πυξίδα την αλήθεια.
                 
Είναι το μεγάλο φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, φτωχούς και πλούσιους, χωρίς ταξικό πρόσημο. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Ο δεύτερος άξονας, είναι η αλληλεγγύη. Να μη μένει κανένας πίσω. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη. Που θα εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους κοινωνικά αδύναμους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση.Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας χτίζει μια νέα Ελλάδα και ενώνει όλους τους Έλληνες.   

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ
                                                                              ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                                                        ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ
           ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: