Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο δήμος αγοράζει τα κόκκινα δάνεια για να σώσει τα σπίτια των δημοτών του!!!

Δείτε μια άκρως ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες. Ο δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία αποφάσισε να ιδρύσει μια δημοτική εταιρία ειδικού σκοπού η οποία θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή που πωλούνται, στο 10% του ύψους του δανείου δηλαδή, ώστε να προστατέψει τους δημότες του από τα αρπακτικά φαντς και να γλυτώσουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι. Ο δήμος στη.... συνέχεια θα διευκολύνει τους δημότες δανειολήπτες να επαναγοράσουν τα σπίτια τους προσθέτοντας ως και 2% στο δάνειο ώστε να καλυφθούν έξοδα κλπ.
Η απόφαση αυτή αφενός λήφθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως και παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου Φάμελου όσο και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χρονόπουλου.

Η ιδέα φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και είναι προφανές ότι αποτελεί ακόμα ένα πεδίο όπου οι ΟΤΑ πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά να ενεργήσουν και να εμπλακούν εάν και εφόσον το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο. Οι δήμοι πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ των δημοτών ώστε να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Είναι προφανές ότι και οι δήμοι της Ημαθίας θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τους δημότες.
Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ για τον δήμο Ζαχάρως

Δεν υπάρχουν σχόλια: