Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ομηρία των Νέων Αγροτών - άρθρο Τ. Μπαρτζώκα

Τ. Μπαρτζώκας*
Περί τους 118 είναι οι επιλαχόντες του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στον Νομό Ημαθίας, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και ενώ έχουν προβεί σε έναρξη της αγροτικής τους δραστηριότητας, αναμένουν με αγωνία τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και λάβουν τελικώς την ενίσχυση που.....
προβλέπεται.

Συγχρόνως, τα έξοδα για την υποστήριξη των καλλιεργειών τους "τρέχουν", οι ασφαλιστικές τους εισφορές σε ΕΛΓΑ το ίδιο, όπως και οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες καταβάλλονται αναλόγως. Την ίδια στιγμή έχουν γίνει όμηροι των προσδοκιών που δημιουργούν οι δηλώσεις τόσο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού για διεκπεραίωση του αιτήματος τους μέσω υπερδεσμευμέσεων πόρων και τελική ένταξη ορισμένου αριθμού επιλαχόντων.

Να θυμίσω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε για πρώτη φορά όλους τους επιλαχόντες του προγράμματος του 2014 (3224 συνολικά σε όλη την χώρα) και με άμεσες διαδικασίες καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις στους νέους αγρότες, απόφαση η οποία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη στήριξης και εκπλήρωσης του στρατηγικού στόχου ενδυνάμωσης του πρωτογενούς τομέα μέσω της ηλιακής ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού. 

*Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: