Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

O Σ. Ζαργιανόπουλος (ΚΚΕ) για την ΕΒΖ Πλατέος: Οι αγρότες να αποτρέψουν το κλείσιμο του εργοστασίου

Σε δήλωσή του για το εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, τονίζει: 

«Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση σπεύδει να υλοποιήσει μια ακόμα δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ΚΑΠ και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Να εξαφανίσει από τη χώρα την....
τευτλοκαλλιέργεια και την παραγωγή ζάχαρης, στην οποία η χώρα κατείχε μία από τις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά. 

Μετά το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων ζάχαρης και με δεδομένη την πρόθεσή της να κλείσει και τα ζαχαρουργεία που απέμειναν, σήμερα η διοίκηση του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας ανακοίνωσε ότι δεσμεύει χιλιάδες τόνους έτοιμης ζάχαρης, για να τα προσφέρει ως ενέχυρο έναντι τραπεζικού δανείου με σκοπό -όπως ισχυρίζεται- να εξοφλήσει μέρος μόνο των οφειλών της εταιρείας απέναντι στους αγρότες - τευτλοκαλλιεργητές, ενώ την ίδια στιγμή έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους 250 περίπου εργαζόμενους. 

Η κυβέρνηση από τη μια πλευρά τάζει προεκλογικά ψίχουλα στους αγρότες, όταν η δική της πολιτική και η ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους ξεκληρίζει και την ίδια ώρα υλοποιεί την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οι αγρότες σε συμμαχία με τους εργαζόμενους στη ζάχαρη πρέπει να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. 

Πραγματική, όμως, αποτροπή είναι η κοινή πάλη αγροτών - εργατών και όλου του λαού μας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κατεύθυνση την αποδέσμευση από αυτήν. Στις εκλογές που έρχονται μοναδική απάντηση είναι η αποφασιστική καταδίκη όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και όλων ανεξαίρετα των κομμάτων (όπως ΣΥΡΙΖΑ κλπ.) που στηρίζουν την ΚΑΠ και την ΕΕ και που από την επομένη των εκλογών ετοιμάζουν νέα βάρβαρα δεσμά για το λαό μας. 

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Γενάρη είναι ο μόνος δρόμος για αγρότες και εργαζόμενους για να αποτρέψουν αυτή την πολιτική και να ανοίξουν το δρόμο για μια οικονομία που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού της και όχι των κερδών των μονοπωλίων, έξω από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: