Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Στην WSJ ο Λαπαβίτσας σε συγκέντρωση στον Σταυρό Ημαθίας / Ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας


Στις εκλογές αυτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και ένας διάσημος υποψήφιος, ο.... Κώστας Λαπαβίτσας. Με καταγωγή από την Νάουσα ο νυν καθηγητής σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και άλλων χωρών έγινε πολύ γνωστός στην χώρα μας μέσω των media όταν άρχισε να επιχειρηματολογεί υπέρ της διαγραφής του χρέους, της συγκρότησης επιτροπής λογιστικού ελέγχου, της εξόδου από την ΕΕ και την ευρωζώνη.


Τον είχα παρακολουθήσει σε μια διάλεξη που έδωσε στο δημοτικό θέατρο της Νάουσας, τον Απρίλιο του 2011 και μάλιστα είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί του  δυο κουβέντες μετά το πέρας της εκδήλωσης. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν αρκετός και ο Λαπαβίτσας κατατοπιστικός και παραστατικός.

Έλεγε πράγματα που η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να τα ακούσει. Μιλούσε για φυγή από το ευρώ με συντεταγμένο τρόπο, για μια άλλου τύπου συγκρότηση της κοινωνίας, για ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής κλπ.

Τα χρόνια πέρασαν και ο καθηγητής άρχισε να γίνεται γνώριμο, οικείο πρόσωπο σε όλη την επικράτεια μέσω των καναλιών που ζητούσαν την άποψή του. Τελικά, ο ίδιος επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική και η πρώτη απόπειρα ήταν αποτυχημένη αφού δεν κατάφερε να ενταχθεί στην ευρωλίστα ως πρόταση του Λαφαζάνη και τότε είχαμε το εξής, κόπηκαν τόσο ο ίδιος όσο και ο Βαρουφάκης που βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από τον ίδιο. Στις εκλογές αυτές συμμετέχουν και οι δύο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Λαπαβίτσας ψηφίστηκε από τα μέλη της οργάνωσης της Νάουσας και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενος. Στον προεκλογικό του αγώνα κάνει ότι κάνουν όλοι οι υποψήφιοι. Επισκέψεις στα χωριά, στα καφενεία, σε φορείς και σε σπίτια. Ένας κλασσικού τύπου προεκλογικός αγώνας που όμως για να τον υλοποιήσει τον βοηθάνε αρκετά στελέχη, μέλη και οπαδοί του κόμματος που τις τελευταίες μέρες διακινούν και ψηφοδέλτιά του.
Η προβολή του Κ. Λαπαβίτσα είναι δεδομένη και εν πολλοίς κατακτημένη. 
Στην Ημαθία αυτές τις μέρες κάνουν συνεχές ρεπορτάζ δημοσιογράφοι της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal με αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία του Λαπαβίτσα. Οι απόψεις του έχουν μεγάλη βαρύτητα όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά παγκόσμιο.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την συγκέντρωση που έκαναν πολίτες σε εργοστάσιο στον Σταυρό Ημαθίας. Ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας πήρε δηλώσεις από συμπολίτες και έγραψε το παρακάτω ρεπορτάζ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

δεν ειμαστε συνδρομητες της wsj ρΕ χαρη. Η γιαγια μου ηταν, αλλα στους NYTimes !

Ανώνυμος είπε...

από το ΩΣΤΙΝ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ερχετε την δευτερα η γραβατα του καπιταλισμου με την ταχυδρομικη εξπρεσ για το κουστουμι της κουμουνδουρου καλη σταδιοδρομια στο ευρω----