Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συμπαραστάτης του δημότη στον δήμο Αλεξάνδρειας / Προκήρυξη θέσης

Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε να δρομολογήσει για υλοποίηση μιας από τις βασικότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις, να πληρώσει την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Έτσι λοιπόν, με υπογραφή του δημάρχου αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη στην ιστοσελίδα του δήμου που λέει τα εξής:


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
Επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και....
της Επιχείρησης 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».  
2. Το αριθ. 27230/07-06-2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής και την καταστατική θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (άρθρο 77 του Ν.3852/2010) και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης (άρθρο 179 του Ν.3852/2010)».  
3. Την ανάγκη ενεργοποίησης του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας, Προκηρύσσουμε την πλήρωση, δι’εκλογής από το Δημοτικό Συμβουλιο, της θέσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010.  
Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί με την πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποια θα γνωστοποιηθεί δια του Τυπου και θα αναρτηθεί στον Πινακα Ανακοινώσεων και στην Ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας  

Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.  
Όσοι επιθυμούν να επιλεγούν για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μπορούν να καταθέσουν αίτηση–δήλωση, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015  
Λήξη υποβολής αιτήσεων: Μέχρι και την ωρα της έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη.  

Δεν μπορεί να επιλεγεί ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αιρετός Δήμου ή Περιφέρειας ή Βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι, για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ισχύουν τα κωλύματα και ασυμβίβαστα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010.  

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη Δημοτική περίοδο.  

Πληροφορίες και έντυπο αίτησης-δήλωσης παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας (οδός Εθνικής Αντίστασης 42).  

Αρμόδιος υπάλληλος: κ. Πελαγία Δημητρίου, τηλ. 23333-50104.  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα έχει η Μαριορή ο φερετζές της λείπει!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας Κε γκυρινη. Κανα συμπαραστατη του εργολαβου θα παρετε? Διοτι ολα τα λεγομενα ως γκαλντεριμια με τις πετρες που εβαζαν οι εργολαβοι πεταχτηκαν εξω. Πανε στην Κομνηνων μια βολτα (εαν ξερεις την οδο). Λιγο ντροπη Κε δημαρχε δεν βλαπτει. Ψοφησες να κοβεις βασιλοπιτες. Δες λιγο και την πολη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η διαδικασία αυτή είναι άκυρη,διότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών;