Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ παρουσίασε θέσεις και υποψηφίους στην Ημαθία

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ παρουσίασε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τους υποψηφίους της στην Ημαθία, σε συγκέντρωση που....
πραγματοποιήθηκε στο πατάρι του καφέ Beluga στη Βέροια.

Ομιλητές ήταν από το Μ-Λ ΚΚΕ ο γνωστός ερευνητής-αναλυτής σε θέματα Παιδείας, Χρήστος Κάτσικας, ο Δημήτρης Μάνος από το ΚΚΕ (μ-λ) και η Μαίρη Μωραιτοπούλου, υποψήφια του κόμματος στην Ημαθία. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Μελιόπουλος.

Ο Χρήστος Κάτσικας μιλώντας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της εποχής σε επίπεδο συστήματος και πολιτικών συσχετισμών, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σαν "δεκανίκια του συστήματος" και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθυγραμμίζεται στη δική τους κατεύθυνση.

Είπε ότι η Ε.Ε. είναι ένα "σιδερένιο πατρόν" μέσα στο οποίο το μόνο που μπορεί να γίνει είναι διαχείριση φτώχειας. Είναι παραμύθι, είπε, τα περί νέων θέσεων εργασίας, αλλά πρόκειται για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Τα τέσσερα βασικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν παράγει, υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, υπάρχει μεγάλη φτώχεια και μισθοί πείνας και υφίστανται προβλήματα δημοκρατίας.

Οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δώσει λύση γι' αυτό ο λαός πρέπει να οργανώσει ητν πάλη του.

Τα τρία βασικά που πρέπει να γίνουν είναι η οργάνωση λαϊκών αγώνων, η δημιουργία μετώπου και η δημιουργία ενός πραγματικά κομμουνιστικού μετώπου.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές και τη θεωρία της χαμένης ψήφου, είπε ο Χρήστος Κάτσικας ότι "εμείς λέμε να κάνουμε τους ψήφους - αγώνες και όχι τους αγώνες - ψήφους"

Για το ΚΚΕ είπε ότι κάνει "κομματικές παρελάσεις", διακηρύσσει ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει σήμερα, αλλά σε ένα απώτερο μέλλον σε συνθήκες σοσιαλισμού και αντί να ενώσει, χωρίζει τον κόσμο στα πεζοδρόμια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα άτακτο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, που η μισή του καρδιά χτυπάει στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη μισή στην απογείωση.

Ο Δημήτρης Μάνος τόνισε ότι σε οχι μακρινό βάθος χρόνου "εκείνο που φοβάμαι είναι ότι θα μας απασχολούν ζητήματα για το αν θα ζούμε". Για τις εκλογές και τη λύση προβλημάτων μέσα από αυτές, θύμισε τη ρήση του μαρξ, ότι "αν οι εκλογές αλλάζανε τα πράγματα, τότε θα ήταν παράνομες".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι κάτι που θέλει και δεν μπορεί, αλλά κάτι που δεν θέλει.

Μπαίνουμε σε μια περίοδο με πολλές μεταβλητές, είπε ο Δημήτρης Μάνος.

Το λόγο πήρε και τοποθετήθηκε και η μία εκ των δύο υποψηφίων, στο νομό, η Μαίρη Μωραιτοπούλου. Η άλλη υποψήφια είναι η Αναστασία Καραβαριώτη.

Όλη η εκδήλωση με τις τοποθετήσεις, αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε, στο βίντεο.


Ρεπορτάζ και φωτογραφίες Δ. Καρολίδης: http://www.verianet.gr/post/23365:i-eklogiki-synergasia-kke(m-l)-m-l-kke-paroysiase-theseis-kai-ypopsifioys-stin-imathia-(binteo)

Δεν υπάρχουν σχόλια: