Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μια σύγκριση ΑΝ.ΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ στην Ημαθία και η "μονομαχία" Μακρυγιάννη - Μοσχόπουλου - σχόλιο

Oι ΑΝ.ΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος πλέον αποκτούν άλλο ειδικό βάρος τόσο σε επίπεδο επικράτειας όσο και στον Νομό Ημαθίας. Ένα κόμμα με ανύπαρκτη σχεδόν οργάνωση βασίζεται στις προσπάθειες των στελεχών του, αυτών που παρέμειναν δηλαδή μετά την αποχώρηση του Γιοβαννόπουλου. Χωρίς....
οικονομικούς πόρους, χωρίς λεζάντες και πρόσβαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν, όχι μόνο να μπουν στη Βουλή αλλά να προσπεράσουν στο νήμα και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Από την άλλη μεριά, το κόμμα του Θεοδωράκη, το ΠΟΤΑΜΙ, ένα κόμμα που οι φήμες φέρουν ότι είναι δημιούργημα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της χώρας, με πλείστα όσα μέσα, με συνεχή προβολή από τα συστημικά ΜΜΕ, με αναγνωρίσιμους υποψήφιους ανά νομό, τελικά δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση.
Στον νομό Ημαθίας τόσο οι ΑΝ.ΕΛ όσο και το ΠΟΤΑΜΙ δεν πήγαν εκλογικά καλά. 5,38% συγκέντρωσε το κόμμα του Καμμένου και 5,01% το κόμμα του Θεοδωράκη. Η διαφορά στα ψηφοδέλτια είναι 335 και αυτό δείχνει κάτι, δείχνει ότι οι μεν πρώτοι απέκτησαν ρίζες και οι δεύτεροι απέκτησαν περιστασιακούς πελάτες αφού είναι κοινός τόπος ότι το ΠΟΤΑΜΙ στερείται προγραμματικού λόγου.
Αναφορικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων των δυο κομμάτων θα έλεγα ότι η σειρά κατάταξης ήταν η αναμενόμενη. Η νεαρή Παπαδοπούλου από τους ΑΝ.ΕΛ τερμάτισε πρώτη και με διαφορά ενώ από τους ΠΟΤΑΜΙσιους ο Κουπίδης πήρε με άνεση την πρώτη θέση  αφήνοντας στην δεύτερη την πρώην αντιδήμαρχο Νάουσας Ίλια Ιωσηφίδου που στηρίχτηκε από το γνωστό συνεταιριστικό κύκλωμα αφού ο σύζυγός της είναι πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η υπάλληλος του ΟΑΕΔ κ. Σπανίδου. Από τους ΑΝ.ΕΛ στην δεύτερη και τρίτη θέση πλασαρίστηκαν οι Δημητριάδης και Γαλλίκας, δυο Βεροιώτες που μετέχουν στο κόμμα ως στελέχη της ΝΕ και έκαναν διαρκή αγώνα για την εκλογή τους.
Άφησα  για το τέλος την ρουμλουκιώτικη «μονομαχία» μεταξύ Μακρυγιάννη και Μοσχόπουλου που ως γνωστόν άρχισε προεκλογικά με μια ανάρτηση φωτιά του πρώτου εις βάρος του δεύτερου. Ο Χρήστος Μακρυγιάννης συγκέντρωσε 531 σταυρούς προτίμησης έναντι 769 σταυρών του Γ. Μοσχόπουλου. Μια διαφορά μόλις 238 σταυρών που αν μη τι άλλο πιστώνεται ως ισοπαλία και όχι νίκη του γνωστού δικηγόρου. Και εξηγούμαι: Ο Γ. Μοσχόπουλος έκανε αγώνα δρόμου τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο προβολής από τα τοπικά ΜΜΕ πλην όμως δεν τα κατάφερε καλά και τερμάτισε στην τέταρτη θέση της λίστας του ΠΟΤΑΜΙ. Ο Μακρυγιάννης χωρίς καμιά προβολή στα τοπικά ΜΜΕ παρά μόνον με τηλέφωνα και επαφές κατάφερε κι αυτός να τερματίσει πέμπτος με ικανό όμως αριθμό σταυρών. Δηλαδή, η διαφορά των 238 σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσε παραπάνω ο Γ. Μοσχόπουλος κόστισαν αρκετά και θεωρώ ότι τελικά ήταν «ασύμφοροι» γιατί σε επίπεδο εντυπώσεων νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Μακρυγιάννης που στην τελική είναι πλέον στέλεχος σε κυβερνητικό κόμμα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασατε να αναφερεται οτι ο χρηστος ετρεχε μονος του ενω ο κ Μοσχοπουλος ειχε μαζι του και ατομα απο την εστια που τον γυρνουσαν σε σπιτια τον χωριων τους δειτε Νησι Μελικη Κεφαλοχωρι Ξεχασμενη και λιγοτερο σε αλλα.

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που νοιαζει το ποταμι ειναι να μην πεσουν οι τιμες στα διοδια.
Mega μου.

Ανώνυμος είπε...

δυνατο το κρασ-τεστ μεταξυ των δυο! κερδιζει ο Μακριγιαννησ

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον χρηστο ειναι απλος και τιμιος ο δικηγορος το μονο που τον ενδιαφερει ειναι μονο ο εαυτος του.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το κουτσομπολιό , έχουμε όμως άλλα μεγάλα προβλήματα. Και για να τρολάρω και λιγάκι η μεγαλύτερη αδικία είναι πως δεν μπήκε η Νόνη Δούνια στη Βουλή. Μακράν το καλύτερο γκομενάκι ever που θα έμπαινε.

Ανώνυμος είπε...

Μοσχοπουλος = Δικηγορος εθνικης τραπεζας επι στεγαστικων δανειων . Γνωστος μακεδονομαχος (ασχετα το κομμα του, υποστηριζει τα Σκοπια ως Μακεδονια. Γραφει βιβλια , εχει προβολη απο τα τοπικα blogs - sites.

Μακρυγιαννης = Απλα δεν τον ξερω (και συγνωμη κιολας).

Αποτελεσμα = Δικηγορος εχασε ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ δυστυχως. Διοτι ο λαος δεν συγχωρει τις τουμπες.
Η φαση ειναι οτι αυριο μεθαυριο θα το παιζει μακεδονομαχος στην ΕΣΤΙΑ. \
Ουστ ρε. Σαν δεν ντρεπεσαι λιγο.
Εγω θα τον ξεμπροστιασω. Ντροπη σου μακεδονομαχε - τι? (σκοπιανο να πω?).