Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ομόφωνη η "πόρτα" στην Σιδηροπούλου από τους "έξι" - Πήγε μόνη της στο Πρωτοδικείο

Ομόφωνη ήταν η "πόρτα" από τους "έξι"
Σκηνές άλλων εποχών και άλλων καιρών ζούνε στο ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας οι εναπομείναντες που πλέον πήραν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και λειτουργούν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να λογαριάζουν ηγεσίες και πρωτοκλασάτα στελέχη. 


Μόνοι τους, χωρίς οργάνωση και.... υποδομές, λειτουργούν στα πρότυπα "ημιπαρανομίας", όπως λειτουργούσαν τα παλιά τα χρόνια τα αριστερά κόμματα, και αποφασίζουν για όλα, αποφασίζουν μόνοι τους για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις ερχόμενες εκλογές.

Αφού βρέθηκαν οι πρώτοι "γενναίοι" που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο άρχισε ένας νέος γύρος επαφών και τηλεφωνημάτων ώστε να καταλήξουν σε μια "εξάδα" που αν μη τι άλλο θα ήταν αξιοπρεπής. Η "εξάδα" βρέθηκε, πλην όμως δεν συμπεριλάμβανε την Σιδηροπούλου που από μόνη της εδώ και λίγες μέρες είχε αναλάβει να παίζει τον ρόλο της εγγυήτριας της ενότητας του χώρου και απηύθυνε προσκλήσεις ενότητας σε όλους όσοι πήγαν στο κόμμα του Γιώργου, αλλά και στον ίδιο τον Παπανδρέου.
Μάλιστα, ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του νομού είχαν γράψει ότι είναι σίγουρα υποψήφια.

Έλα όμως ντε που ούτε τα ΜΜΕ της Ημαθίας ούτε και η ίδια είχε λογαριάσει την "εξάδα" του ΠΑΣΟΚ και όλους όσοι ανέλαβαν να παίξουν οργανωτικό ρόλο στο κόμμα αυτό. Άπαντες, με μια φωνή, αντέδρασαν και έστειλαν μάλιστα και επιστολή στην Αθήνα ότι δεν δέχονται να είναι μαζί με την Σιδηροπούλου στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Αυτό ήταν καταλυτικό. Η Σιδηροπούλου αποκλείστηκε με άνωθεν εντολή για να έχει το ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτιο και υποψήφιους στις εκλογές.
Όπως ήταν φυσιολογικό, η Αθήνα επέλεξε να πάει στις εκλογές με έξι υποψήφιους και όχι με ....μια έστω και αν δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από την ίδια και φιλικά της πρόσωπα για να αλλάξει άποψη και να την χρίσουν υποψήφια!

Μάλιστα, όπως γράφει στο veria.net ο Δημ. Καρολίδης, η Σιδηροπούλου που πληροφορήθηκε τα γεγονότα έσπευσε το πρωί της Παρασκευής να καταθέσει την υποψηφιότητά της στο Πρωτοδικείο μόνη της ενώ ως γνωστόν οι υποψηφιότητες των κομμάτων κατατίθενται από τα κομματικά στελέχη ενός εκάστου...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ τώρα πρέπει να κόψω τις φλέβες μου?