Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ιδού η Ρόδος δήμαρχε Π. Γκυρίνη- Φτιάξε στην Αλεξάνδρεια το πρώτο στην Ελλάδα δημοτικό αποτεφρωτήριο

Με αφορμή την αναγκαστική
μεταφορά της σωρού του Μηνά Χατζησάββα στην Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση σε τοπικό επίπεδο για την ίδρυση από τον δήμο Αλεξάνδρειας ενός δημοτικού αποτεφρωτηρίου που θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα και θα.... καταστήσει την Αλεξάνδρεια πανελλήνιο κέντρο καύσης νεκρών με όλες τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το γεγονός.


Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας έχει μόνο έναν αντίπαλο μπροστά στην προοπτική αυτή. Την πανίσχυρη εκκλησία και το σύστημα που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και δεκαετίες. Ένα σύστημα που δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς σκληρή μάχη να χαθούν κεκτημένα, να χαθούν εκατομμύρια από τις κηδείες και τα μνημόσυνα, από το εμπόριο που γίνεται στον τομέα αυτόν.

Η διοίκηση του δήμου αν θέλει μπορεί να το τολμήσει. Μπορεί να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να ιδρύσει δημοτικό αποτεφρωτήριο στα κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας ή σε άλλον χώρο που πιθανόν σκέφτεται ή προγραμματίζει την ίδρυση νέων κοιμητηρίων αφού τα υπάρχοντα έχουν κορεστεί. Να ιδρύσει αυτή τη μονάδα και να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε κανείς άλλος δήμος σε όλη τη χώρα αφού όλοι όσοι το επιχείρησαν λύγισαν απέναντι στην πανίσχυρη εκκλησία.

Θεωρώ ότι είναι εκ του περισσού να αναφέρω στα θετικά μιας τέτοιας εξέλιξης. Η ίδρυση ενός δημοτικού αποτεφρωτήριου θα είναι "μάννα εξ ουρανού" για τα δημοτικά ταμεία. Δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες θα είναι οι αιτήσεις από την Ελλάδα για να προβούν σε καύση των νεκρών τους που σήμερα αναγκάζονται να προσφύγουν στην γειτονική Βουλγαρία.
Επίσης, θα καταγραφεί ο δήμος και η νυν διοίκηση στην ιστορία ότι θα είναι ο πρώτος δήμος που έσπασε αβγά και έκανε ομελέτα. Έσπασε το ασφυκτικό εμπάργκο της εκκλησίας και τόλμησε να πάει κόντρα στο ρεύμα και στα τεράστια συμφέροντα.
Επίσης, θα είναι ο πρώτος δήμος που θα δώσει σάρκα και οστά σε μια κοινωνική αναγκαιότητα που με φασιστικό τρόπο αρνείται η πολιτεία να υλοποιήσει.

Ιδού η Ρόδος δήμαρχε

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κ ΜΟΧΛΑ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΌΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εχει κανει καποιες διερευνητικες κινησεις απο οσο γνωριζω. μακαρι

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Κε Μόχλα νομίζω ότι έχει τόσα προβλήματα ο δήμος μας, που είναι τεράστια μπροστά σε αυτό που γράψατε.
Επίσης ο δήμος μας μπορεί να έχει πολλά άλλα έσοδα και απο άλλες δραστηριότητες που τις έχει γραμμένες.
Π.χ. Προαστιακός.Ενα θέμα που θα εξυπηρετεί και τους εργαζόμενους προς θεσ/νικη , αλλά και πολλούς άλλους απο άλλους νομούς (ακόμη και απο θεσ/νικη) να έρθουν στην πόλη μας να πιουν ένα καφε.
Θα περίμενα να δείτε και αυτό το θέμα, απλά είδατε την φωτοβολίδα.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΟΥ = ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΤΙ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΠΩΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ---ΟΧΙ ΑΡΑΛΗΚΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ == ΚΥΡΙΕ 1.23