Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πόσο κοστίζει να "γιατρευτεί" αυτό το χάλι στην οδό Βετσοπούλου;


O δήμος εν μέσω κρίσης  δεν μπορεί να κάνει μεγάλα έργα και δυσκολεύεται να.... συντηρήσει τα υπάρχοντα. Αυτό συμβαίνει σε όλη την επικράτεια και το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας.

Στην κεντρικότερη οδό της Αλεξάνδρειας, στην οδό Βετσοπούλου, λίγες μέρες πριν ένα πρωινό περπάτησα από την συμβολή της με την Μ. Αλεξάνδρου προς το κέντρο, προς το Πνευματικό Κέντρο. Οι εικόνες που κατέγραψα είναι τόσο συνηθισμένες πλέον που σε ελάχιστους κάνουν εντύπωση. Τις έχουμε αφομοιώσει, συνηθίσει και άμα διορθωθούν θα μας παραξενέψει πιθανόν.

Πλακάκια στο πεζοδρόμιο (μεγάλη φωτογραφία πάνω) σπασμένα, πολλά κουνιούνται και περιμένουν πότε θα σπάσουν. 


Κολονάκια που είχαν τοποθετηθεί όταν αναπλάστηκε ο δρόμος έχουν ρημαχτεί. 
Στέκονται ξεχαρβαλωμένα περιμένοντας κάποιον αρμόδιο να σκεφτεί ότι είτε πρέπει να τα ξηλώσει όλα ή να τα φτιάξει από την αρχή όλα.
Το ότι υπάρχουν οδηγοί άσχετοι που τα ξηλώνουν δεν αποτελεί δικαιολογία. 

Οι μανόλιες, τα καλλωπιστικά που μπήκαν επίσης στην ανάπλαση του δρόμου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτές που αναπτύσσονται κανονικά, αυτές που έχουν επιλεγεί για να γίνουν "μάνες" και έχουν αφήσει οι αρμόδιοι της παραφυάδες τους και αυτές που έχουν αποδημήσει στον άλλον κόσμο. Οι θέσεις τους παραμένουν κενές και όπως έμαθα ήδη έγινε παραγγελία ώστε να συμπληρωθούν τα κενά.


Βέβαια, υπάρχουν και ωραία στιγμιότυπα όπως αυτό που αντικρίζει ο διαβάτης στην γωνία του δρόμου με αυτόν της Σ. Βενιζέλου, έξω από ένα φαστφουντάδικο. 
Όταν έχει μεράκι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και θέλει τότε όλα γίνονται πιο όμορφα.

Η ίδια εικόνα και αρκετά μέτρα πιο κάτω, έξω από το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που είναι ένα μικρό αλσύλιο μέσα στην πόλη. Μπράβο τους

Δείτε και άλλες εικόνες από την Βετσοπούλου

Το χώμα κάθισε και η σιδεριά σηκώθηκε. Χάλι

Η μανόλια ξεράθηκε και η τρύπα χάσκει. Σύντομα θα φυτευτεί νέο δέντρο

Αυτή θα είναι "μάνα" και θα γεννήσει μάλλον

Το κουβαδάκι για μικρά απορρίμματα πήγε βόλτα. Πότε θα αντικατασταθεί είναι ένα θέμα

Χρειάζεται λόγια αυτή η φωτογραφία;

Ομορφιά

Ξηλωμένα σχεδόν όλα τα κολονάκια 


Έξω από την τράπεζα υπάρχουν δυο τρια κολονάκια που χαλάνε την πιάτσα




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγα τα λεφτά Μόχλα για τους καρχαρίες - εργολάβους. Δες το έργο ανάπλασης , ειδικά τους δρόμους που είναι ας πουμε γκαλτερίμνια (ξέρω γω, κάπως έτσι θα λέγεται). οι πέτρες 5 , 5 φεύγουν. Θα πληρώσει ο εργολάβος ? Χλωμό. Ο εργολάβος γεννήθηκε για να οικονομάει στην πλάτη μου. Οπότε? Τι ψάχνεσε? Ο εργολάβος και τα εργολαβάκια κάνουν μακαρονάδες και τις δοκιμάζουν στην πλάτη μας.
Υπομονή. Υπάρχει εργολαβάκια και η ΝΕΜΕΣΙΣ. χχαχαχαχα θα πείτε. Δεν πειράζει. Γελάτε. Γελάτε διότι η Θεία Δίκη μπορεί αυτά που φάγατε απο την πλάτη μου, να σας τα χαρίσει απλόχερα σε φάρμακα. Ε? χαχαχαχ. Τώρα γελάω ΕΓΩ!

Ανώνυμος είπε...

ας βαλει και εδω χιλια ευρω ο δημαρχος ο απλας. Σουστα?( το σουστα επιτιδες).