Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο "ενωτικός" Γκυρίνης, ο "συμβουλευτικός" Δημητριάδης, ο "χαοτικός" Σπυρίδης και ο "επαναλαμβανόμενος" Αλευράς

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου της Αλεξάνδρειας για το ερχόμενο έτος όπως αναμένονταν. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από την παράταξη της πλειοψηφίας δηλαδή και καταψηφίστηκε, όπως αναμένονταν, από τις .....
παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τίποτα το πρωτότυπο δηλαδή αφού εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο σκηνικό στήνεται και έχει μετατρέψει μια κορυφαία διαδικασία  που είναι άκρως πολιτική σε μια διαδικασία άκρως γραφειοκρατική και συνεπώς ανούσια.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους άξονες δράσεις της διοίκησης για την ερχόμενη χρονιά που είναι το περιβάλλον, τα σχολεία, η εισπραξιμότητα, η ανασύνταξη των υπηρεσιών του δήμου, τα προγράμματα για το νέο ΕΣΠΑ κλπ
Ο Π. Γκυρίνης εκφώνησε ένα άκρως ενωτικό λογύρδιο καλώντας όλους τους συμβούλους να συμβάλλουν στην υλοποίηση του προϋπολογισμού αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και δράσεων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο τέως δήμαρχος Φ. Δημητριάδης έκανε τη χάρη στους συμπολίτες του και εμφανίστηκε στο συμβούλιο και μάλιστα ήταν επικριτικός έναντι του προϋπολογισμού κάνοντας μια αναφορά στις κατατμήσεις. Βρήκε δηλαδή ένα θέμα που είχε διαπρέψει τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσε να πάρει επάξια τον τίτλο του άρχοντα των κατατμήσεων αλλά τί να πεις. 
Βέβαια, αυτή η τακτική του Δημητριάδη δεν είναι και πολύ πρωτότυπη. Όχι όπως άλλες φορές που έδινε συμβουλές και στήριζε την διοίκηση σε τέτοιο βαθμό που οι παρατηρητές αναρωτιούνταν αν συνδιοικούν ή είναι αντίπαλοι πολιτικοί.
Στο τέλος καταψήφισε γιατί θα παραπήγαινε να συντάσσονταν.

Για τον Γ. Σπυρίδη δεν έχω λόγια. Μίλησε ένα πεντάλεπτο και ουδείς μπόρεσε να καταλάβει τί είπε. Η αποθέωση του χαοτικού λόγου. Λέει μια λέξη και εννοεί άλλες δέκα. Σταματάει απότομα. Δεν έχει ο προφορικός λόγος ειρμό.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έγινε αντιληπτό ήταν ότι θέλει να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του δήμου ώστε να εισπράξουν τις ανεξόφλητες οφειλές των δημοτών. Επιδρομή δηλαδή σε συνδημότες που στην πλειονότητάς τους αδυνατούν να πληρώσουν.
Έχει προφανώς υιοθετήσει την λογική της κυβέρνησης Σύριζα που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων.

Ο Χρ. Αλευράς για πολλοστή φορά επανέλαβε τον εαυτό του και κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο χωρίς να υπάρχουν κάποια σημεία που αξίζουν να καταγραφούν.
Όταν ένας έμπειρος σύμβουλος και αρχηγός παράταξης επαναλαμβάνει τον εαυτό του τότε υπάρχει πρόβλημα και ίσως θα πρέπει να το δει το θέμα τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωση του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια που τον στήριξε σ΄ αυτές αλλά και στις προηγούμενες εκλογές.

Τουτέστιν, και αυτή η συνεδρίαση πέρασε χωρίς κανένα ενδιαφέρον και κανείς δεν θα την θυμάται μετά από μια βδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: