Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση για την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών από τον Θ. Θεοχαρόπουλο

Ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με τον Μιχάλη Τζελέπη, βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, με θέμα την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των ,,,,,
τευτλοπαραγωγών.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Η τευτλοκαλλιέργεια είναι γνωστό ότι συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για αρκετούς αγρότες της χώρας παρά τη μεγάλη μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων τα τελευταία χρόνια.

Είναι επίσης γνωστό από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ότι η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι δραματική και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να πληρωθούν οι οφειλές προς τους αγρότες από τη φετινή καμπάνια.

Η αδυναμία άμεσης πληρωμής των οφειλών που μαζί με τα μεταφορικά ανέρχονται σε 13 εκατ. ευρώ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους τευτλοπαραγωγούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ενδεχομένως αναγκασθούν και αυτοί να εγκαταλείψουν την τευτλοκαλλιέργεια.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
  1. Πότε θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών προς τους αγρότες;
  2. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: