Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σταμάτα τον πρόεδρε, μας έπρηξε- Μυθική ατάκα Δημητριάδη για Σπυρίδη, ούτως ή αλλέως

Όταν ήταν δήμαρχος ο Φώτης Δημητριάδης, μέχρι πέρσι δηλαδή και από το 2011 που ανέλαβε, όταν λάμβανε το λόγο στις συνεδριάσεις του συμβουλίου, αυτοί που τον ήξεραν άρχιζαν να χαμογελούν με νόημα.
Ο Δημητριάδης, ούτως ή αλλέως, ήταν λαλίστατος και ....επειδή ήθελε να τα πει όλα μακρυγορούσε όσο κανείς άλλος. Ήταν ικανός να μιλάει για ώρα και να σε φτάσει σε ύψιστο επίπεδο ...πρηξίματος,

Φανταστείτε τώρα τον Δημητριάδη, που είχε ειρμό και επιχειρήματα, να εξανίσταται και να βρίσκει τον "δάσκαλό" του. Ναι, βρήκε ο Δημητριάδης τον δάσκαλό του που είναι ο Σπυρίδης με διαφορά,
Ο Σπυρίδης λοιπόν στην χτεσινή συνεδρίαση βρισκόταν σε χαοτικό οίστρο και με εμμονική διάθεση άρχισε να ρωτάει τους υπαλλήλους του δήμου σε στυλ ανάκρισης ακόμα και ανθυπολεπτομέρειες.
Το γεγονός αυτό συνεχίζονταν σε όλα τα θέματα και είχε αρχίσει να γίνεται κουραστικό αφού ο "ανακριτής" σύμβουλος δεν κατέληγε σε πολιτικό συμπέρασμα. Αρκούνταν στις ερωτήσεις γιατί πιθανόν να νομίζει ότι άμα κάνεις ερωτήσεις κάνεις και καλή αντιπολίτευση,

Περνούσαν τα θέματα, περνούσε η ώρα αλλά ο Σπυρίδης συνέχιζε την ίδια τακτική. Το γεγονός αυτό έφερε μια διατάραξη όσο να πεις στον συναισθηματικό κόσμο του Δημητριάδη που τα πήρε στο κρανίο και δεν κρατήθηκε, καταπάτησε τους κανόνες της αστικής ευγένειας και απευθυνόμενος στο προεδρείο είπε: Πρόεδρε, ως πότε θα τον αφήνεις να μιλάει; Μας έπρηξε!!!

Ο πρόεδρος κοιτάει τον τέως δήμαρχο αποσβολωμένος και με πραότητα του χαμογελάει θέλοντας να διατηρήσει ένα πολιτισμένο κλίμα στην συνεδρίαση. 
Ο Δημητριάδης όμως συνεχίζει να τον κοιτάει με νόημα αδιαφορώντας αν τον έχει ακούσει ο Σπυρίδης που κάθεται στους πεννήντα πόντους απόσταση από αυτόν.

Ο Σπυρίδης σταμάτησε να κάνει ερωτήσεις και αυτομάτως το σώμα ηρέμησε. Επανήθλε το χαμόγελο στα χείλη όλων. Έπεσε η πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.
Το πρήξιμο έφυγε αυτομάτως από τον Δημητριάδη και αμέσως έφυγε η κοκκινάδα από το πρόσωπό του που ως γνωστόν είναι το χαρακτηριστικό του.

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

θα ησουν δικαιος αν δημοσιευες και την αποστομωτικη απαντηση του Σπυριδη στον βουδα του Πλατεος