Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αλεξάνδρειας πρόσφεραν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Πλατέος

Κοινωνική συνέπεια – συνεισφορά από τους μαθητές της σχολικής κοινότητας Λυκείου & Γυμνασίου Πλατέος

Δ-Τ Το σχολείο έχοντας ένα πολυδιάστατο ρόλο εκτός από τη μέριμνα για τη .....
μετάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οφείλει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινωνική αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Πλατέος, συναισθανόμενοι
τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής, πρόβαλλαν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας αναγεννά ως ανθρώπους με την εμφάνιση και την κυριαρχία των αισθημάτων της χαράς, της αισιοδοξίας και κυρίως της αγάπης μαζί με τα «κάλαντα» στη σχολική κοινότητα Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Πλατέος έφερε και την έκφραση της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού αποτυπώνοντας τα μοναδικά αυτά συναισθήματα προς το συνάνθρωπο.

Έτσι, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, ζάχαρη κ.ά. που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, ώστε να προσφέρουν την ελάχιστη ανακούφιση στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας των Λυκείου και Γυμνασίου Πλατέος – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο – προσέφεραν σε αυτή την εκδήλωση αλληλεγγύης. 

Η παράδοση των τροφίμων έγινε από τους μαθητές των 15/μελών συμβουλίων και τους διευθυντές των σχολείων Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο και Λούκα Μαριάννα, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μπρουσκέλη Νικόλαο που εκπροσώπησε την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλεξάνδρειας μας το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Μπρουσκέλης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και την ευγενική χειρονομία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η κοινωνία στα πρόσωπα των νέων, μέσω της αλληλεγγύης, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο».

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Σχολική Κοινότητα Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Πλατέος εύχεται σε όλους μας:
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ 2016 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
«Καλές γιορτές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: