Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κούνησε μαντίλι ο Χατζησάββας, δεν μπορεί να συναπάρξει με κυβερνητικούς συνδικαλιστές στην ΕΡΑ Ημαθίας

Ήταν αναμενόμενο βήμα και εκτιμώ ότι άργησε να γίνει ίσως γιατί υπήρχε στην ΛΑΕ προβληματισμός σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στον συνδικαλιστικό χώρο αφού αναγκάζονται τα στελέχη της να συνυπάρχουν με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π. Χατζησάββας, αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της ΕΡΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία στον χώρο των δασκάλων, αποχώρησε από την παράταξη που.....
ίδρυσε και πλέον είναι ανεξάρτητος εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Ημαθίας.
Βέβαια, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα του ασκηθεί κριτική από τους πρώην συντρόφους του ότι η έδρα ανήκει στον Σύριζα και δεν είναι προσωπική αλλά πλέον μικρή σημασία έχει, το γεγονός είναι ότι η ρήξη ολοκληρώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η ανακοίνωση του Π. Χατζησάββα είναι:

Δήλωση αποχώρησης από την ΕΡΑ και ανεξαρτητοποίησης
Στους δρόμους του αγώνα για να βρουν τα όνειρά μας δικαίωση!
Βέροια, 17/12/2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας και την ανεξαρτητοποίησή μου ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.

Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας έχει βίαια μεταλλαχθεί σε μια παράταξη του νέου φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού, τα μέλη της οποίας - όσα πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ  - κύριο μέλημά τους είναι η στήριξη της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των καταστροφικών για τον κλάδο, το λαό και τη χώρα πολιτικών της. Και μου είναι αδιανόητο πώς μπορούν να συνυπάρχουν σήμερα στον ίδιο συνδικαλιστικό φορέα συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και της αντιμνημονιακής Λαϊκής Ενότητας; Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι καιρός να τερματιστεί άμεσα.

Η περαιτέρω παραμονή μου στην ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας θα σήμαινε πως είμαι διατεθειμένος να αναμασώ ή να δικαιολογώ τις κυβερνητικές πολιτικές, πολιτικές με τις οποίες είναι γνωστό πως διαφώνησα και διαχώρισα τη θέση αποχωρώντας από το ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρώντας στη Λαϊκή Ενότητα. Πολιτικές που αντιπάλεψα σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσω αταλάντευτα να αντιπαλεύω, σεβόμενος και τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, τόσο μέσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας όσο και κυρίως στους δρόμους του αγώνα.
Για να βρουν τα όνειρά μας δικαίωση!

Παναγιώτης Χατζησάββας
Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: