Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το αποτέλεσμα της κοινής τηλεοπτικής εμφάνισης των Υποψηφίων Δημάρχων Αλεξάνδρειας: Κουρασμένος ο Δημητριάδης, Φουριόζος ο Γκυρίνης, Με "τρακ" ο Σπυρίδης, άνετος ο Αλευράς

Μόλις ολοκληρώθηκε η  πρώτη κοινή τηλεοπτική εμφάνιση των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων της Αλεξάνδρειας στο κανάλι ΕΓΝΑΤΙΑ TV και μπορούμε να προβούμε σε κάποιες πρώτες κρίσεις.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δημητριάδης εμφάνισε για...

ακόμα μια φορά μια κουρασμένη εικόνα. Ο απερχόμενος άφησε ουσιαστικά τη μπάλα να παίζει χωρίς αυτόν και απαντούσε λες από υποχρέωση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Είπε ότι αν ήξερε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της Μελίκης ίσως δεν θα χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά την προεκλογική περίοδο του 2010.

Ο Γκυρίνης εμφανίστηκε φουριόζος και με προτάσεις και με διάθεση άσκησης
κριτικής στον απερχόμενο Δημητριάδη που όμως δεν του δόθηκε η δυνατότητα εξ αιτίας της δομής της τηλεοπτικής εκπομπής. Έκανε προτάσεις για την εκπαίδευση, για την τοπική αγροτική οικονομία και τον θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη. Πολύ ορθά στο τέλος επισήμανε ότι ο Δημητριάδης είπε πολλά όλη την ώρα αλλά δεν είπε λέξη για το τι προτίθεται να κάνει.

Ο Γ. Σπυρίδης κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και ήταν εμφανές το τρακ από την πρώτη ίσως τηλεοπτική εμφάνιση ή και γενικώς εμφάνιση σε μέσο ενημέρωσης. Έκανε μια σαφή κριτική στην πολυετή παραμονή στην θέση του αντιδημάρχου του Σ. Κούγκα λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, έχουμε δουλειά. Αλλά πως γίνεται να είναι αντιδήμαρχος τόσα χρόνια με διαφορετικούς δημάρχους;» Έκανε δυο προτάσεις για την αγροτική ανάπτυξη που είναι θετικές.

Τέλος, ο Χρ. Αλευράς επανέλαβε τον εαυτό του και είχε τηλεοπτική άνεση αφού είναι "παλιός". Κινήθηκε στην γνωστή κομματική γραμμή, καταδίκασε τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, είπε σαφώς ότι οι ΟΤΑ είναι το μακρύ χέρι του κράτους, είναι τοπική διοίκηση δηλαδή και θα πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό, να βάζατε το βίντεο τις εκπομπής, και ειδικά την ερώτηση και την απάντηση του απερχόμενου Δημάρχου στο θέμα του συμπαραστάτη του δημότη, για να καταλάβει ο κόσμος ποιόν Δήμαρχο ψήφισε, και πόσο θράσος έχει να ξανά ζητά την ψήφο των δημοτών. Δεν έχει ίχνος ντροπής αυτός ο άνθρωπος!! Διότι ο Καρέλης εκλέχθηκε στο τοπικό τις Μελίκης και παραιτήθηκε για να αναλάβει συμπαραστάτης του δημότη. Επέμενε ο Δημητριάδης στον Καρέλη γιατί ήταν δέσμιος των υποσχέσεων του, παρά του ότι γνώριζε και τα οικονομικά προβλήματα του πρώην Δήμου Μελίκης, αλλά και τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε. Αλλά το οξύμωρο τις όλης κατάστασης είναι – και για αυτό δεν ρωτήθηκε- Είναι ότι στην Τρίτη ψηφοφορία δεν ήταν υποψήφιος μόνο ο κ Στεφανάκης,αλλά και ο Κίμωνας Παράσχου, που πήρα μόνο μία ψήφο (1) !! Που σημαίνει ότι ήταν ακατάλληλος για αυτή την θέση!! Τώρα είναι υποψήφιος με τον Δημητριάδη!! Ερώτηση στο Δημητριάδη. Για συμπαραστάτης ο Κίμων ακατάλληλος, για δημοτικός σύμβουλος κατάλληλος?? Η μήπως εμένα με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω!!! Βέβαια την απάντηση θα την πάρει στις 18 Μαΐου ο κουρασμένος.

Ανώνυμος είπε...


Την ημέρα της εθνικής γιορτής οι 4 υποψήφιοι δήμαρχοι δοκιμάστηκαν σε μια διαδικασία αντιπαραθέσεων στην Εγνατία τηλεόραση.
Υποτονικός, χωρίς επιχειρήματα, με φληναφήματα τετριμμένα, άκεφος, χωρίς ατάκες, σφόδρα ηττοπαθής και άνευρος, γενικά δηλαδή άκρως απογοητευτικός για τους φίλους του, παρουσιάστηκε ο κ. Δημητριάδης.
Γιατί άραγε;
Κινούμενος πάνω από το μέσο όρο των τοποθετήσεών του στα Δημοτικά Συμβούλια ο Γιώργος Σπυρίδης σίγουρα τα κατάφερε καλά.
Άριστα παίρνει ο Χρήστος Αλευράς ως γνώστης των πεπραγμένων του δήμου, ως από τους λίγους που άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως γνώστης και της κομματικής γραμμής του ΚΚΕ
Η έκπληξη ήταν ο Παναγιώτης Γκυρίνης που ως πρωτοεμφανιζόμενος κέρδισε τη μάχη.
Απρόσμενα καταρτισμένος, με μειλίχιο ύφος, με κυριολεκτικό λόγο, με βεβαιωμένη πράξη, με σίγουρη πρακτική και παίρνοντας πρωτοβουλίες στη ροή της συζήτησης, με αξιοπιστία κατάφερε να περάσει την άποψη ότι είναι το νέο που έρχεται, χωρίς αυτό να αμφισβητηθεί από κανέναν