Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή και προβληματισμός στη Νάουσα / Προβολή ντοκυμαντέρ "ΣΤΑΓΩΝΕΣ"

Συνεχίζοντας την ενημερωτική της δράση, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και φορείς της Ημαθίας, πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα τις ανεμογεννήτριες και το νερό. Σ' αυτήν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "ΣΤΑΓΩΝΕΣ", στη οποία παραβρέθηκε και η δημιουργός του, Νέλλη Ψαρρού. 

Οι ενδιαφερόμενοι γέμισαν... ασφυκτικά το χώρο του ΣΕΙΡΙΟΥ, όπου με πολύ φρίκη αλλά και ελπίδα παρακολούθησαν τον αγώνα για το νερό και ενάντια στις ανεμογεννήτριες που διεξάγεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πολύς θυμός και αγανάκτηση αλλά και αγωνιστική αισιοδοξία προέκυπτε από το φιλμ, όπου παρουσιαζόταν τόσο η οικολογική καταλήστευση και καταστροφή του φυσικού πλούτου, όσο και το πείσμα των τοπικών κοινωνιών που, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, παλεύουν για τη φυσική τους επιβίωση. Από την Κρήτη με το Αποπηγάδι ενάντια στις ανεμογεννήτριες, τον δηλητηριασμένο  Ασωπό που δηλητηριάζει, ως το κλέψιμο της γης από την Ελντοράντο στη Χαλκιδική και του νερού στην κοντινή μας Αραβυσσό, παρέλασαν οι πολίτες που δεν δέχονται να καταστραφεί το οικοσύστημά τους και να γίνουν οι ίδιοι μετανάστες.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ακολούθησε πλούσια συζήτηση  με επόμενο στόχο να δημιουργηθεί Επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες   στη Νάουσα.   

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Λακηνάνος και ο επικεφαλής του συνδυασμού " Κοινωνία Πολιτών", Τάκης Ρίζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: