Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δεινοί φωτοσοπάδες στην ΚΕΔΑ Αλεξάνδρειας / "Έβαλαν" πινακίδα στο ΙΑΚ σε φωτό / Να έκοβαν και τα χόρτα ακόμα καλύτερα

Ζήλεψαν οι επί του τύπου αρμόδιοι του προέδρου της ΚΕΔΑ Αλεξάνδρειας τις δόξες των φωτοσοπάδων των περιοδικών λάιφ στάιλ και είπαν να φτιάξουν πραγματικότητα την ...φαντασία τους.
Έστειλαν λοιπόν στα...
τοπικά μέσα ενημέρωσης έναν κατάλογο με έργα και δράσεις που έκανε η ΚΕΔΑ και τα οποία βέβαια είναι ήσσονος σημασίας και θα έλεγα το αυτονόητο που θα κάνει μια επιχείρηση με τέτοιο εύρος αρμοδιοτήτων και χρηματοδότησης. Μέσα στη λίστα αυτή των έργων λοιπόν έβαλαν και μια φωτογραφία που εικονίζει το παρατημένο κτίριο του ΙΑΚ Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στην  πλατεία Παπαντωνίου. 

Ως γνωστόν η πλατεία Παπαντωνίου βρίσκεται στον παλιό Γιδά, κάτω από "τον δρόμο της Κατερίνης", γειτνιάζει με τον "μαχαλά" όπου κατοικούν το μεγαλύτερο κομμάτι των Ρομά της πόλης. Το ΙΑΚ λοιπόν, αρμοδιότητα της ΚΕΔΑ, στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης Δημητριάδη και του Τ. Παπαδόπουλου στην προεδρία της ΚΕΔΑ είχε μια στέγη με νάυλον και όποτε έβρεχε έβαζαν λεκάνες για να συλλέγουν το νερό. Εσωτερικά η κατάσταση είναι οριακά ανεκτή και είναι πολύ ευγενική η φράση.
Η πλατεία σε συνεχή βάση είναι βρόμικη και τα χόρτα δεν κόβονται σχεδόν ποτέ. Καμία παρέμβαση δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργείο καθαριότητας δεν περνάει σχεδόν ποτέ. Είναι εγκατελειμμένη περιοχή συνολικά.

Πριν από λίγο διάστημα η ΚΕΔΑ δέησε να φτιάξει καινούργια σκεπή. Και την έφτιαξε. Προφανώς σκέφτηκαν οι ιθύνοντες να βάλουν και μια πινακίδα για να δείχνει βρε αδερφέ τι διάολο είναι εκεί μέσα όπου εργάζεται κόσμος, μπαίνει πολύς κόσμος κλπ. Προφανώς παρήγγειλαν την πινακίδα που δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά αυτοί στη βιάση τους να "ομορφύνουν" το κτίριο έκαναν την φοτοσοπιά και νάσου το κτίριο με πινακίδα.

Είδαμε την φωτογραφία πριν από μέρες, όταν ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το μήνυμα. Τι κι αν πέρασαν τόσες μέρες και περιμένουμε να μπει η πινακίδα και να πούμε "δε βαριέσαι, βιάστηκαν λίγο".

Όμως, δεν πρόκειται περί αυτού. Οι διοικούντες και φαίνεται και οι επί του τύπου αρμόδιοι διακατέχονται από την νοοτροπία της εξουσίας που λέει ότι "εμείς πρέπει να διαμορφώνουμε την ατζέντα της ενημέρωσης και εμείς να δημιουργούμε τα γεγονότα έστω κι αν αυτά δεν υπάρχουν. Και όταν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν με τις επιδιώξεις μας τότε τόσο το χειρότερο ...γι αυτά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: