Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Όγδοος συνδυασμός για τις δημοτικές εκλογές της Βέροιας από το Μ-Λ ΚΚΕ

Διακήρυξη για τις Εκλογές του Μάη της "Αριστερής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Βέροια":
Σε ποια πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση διεξάγονται οι Εκλογές του Μάη;
Χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, αντιλαϊκής πολιτικής, βαραίνουν στις πλάτες και τις ζωές των εργαζόμενων στην πόλη και τα χωριά.

Φτώχεια, ανεργία γιγαντώθηκαν στη....
χώρα. Στην πόλη της Βέροιας, τον ευρύτερο δήμο και περιφέρεια, οι αριθμοί αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα της πολιτικής των συγκυβερνώντων . ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζουν πιστά τις εντολές ντόπιων και ξένων αφεντικών, από Ελλάδα –Ε. Ε-ΗΠΑ.

Σπρώχνουν  εργάτες, υπαλλήλους, μικρομαγαζάτορες, φτωχούς αγρότες, νέους και νέες της περιοχής μας και της χώρας στο περιθώριο της ζωής ,στον εργασιακό μεσαίωνα ,την ανασφάλεια, την ανεργία και δυστυχώς  στη μετανάστευση.
Γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πολιτικής τους. Βλέπεις τη χώρα και την πόλη που ζεις να αργοπεθαίνει .Ξέρεις καλά τι σημαίνει ανεργία, εκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση, ποιο μέλλον σου επιφυλάσσουν!

Κοντά σε όλα αυτά τη χώρα μας κυκλώνει σπιράλ θανάτου!
Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη γειτονιά μας. Μόλις 500χλμ. μακριά μας , στην Ουκρανία, οι ιμπεριαλιστές της γης, αμερικανοί ,δυτικοευρωπαίοι ,Ρώσοι ξαναμοιράζουν τη γη σε ρόλο προστάτη των λαών για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Βάζουν μπρος την κρεατομηχανή ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου, αναβιώνουν και χρησιμοποιούν την απειλή του φασισμού. Θέτουν στο στόχαστρο όχι μόνο τους λαούς της Ουκρανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
Αυτούς συναναστρέφονται ,σ’ αυτούς δίνουν διαπιστευτήρια υποταγής κυβέρνηση, επιτελεία ,
Μ. Μ. Ε

Σε   αυτές τις συνθήκες διεξάγονται οι εκλογές του Μάη. 
Τέκνο της ανάγκης των καιρών η «Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια».

Επιδιώκουμε να δώσουμε ένα πραγματικά αριστερό, αγωνιστικό στίγμα, αριστερές πολιτικές θέσεις τόσο στα δημοτικά όσο και στα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους, αγρότες, νεολαία, άνεργους στην περιοχή μας.

Κάτω από ποιο καθεστώς λειτουργούν πλέον Δήμοι-Περιφέρειες;
Είναι αλήθεια ότι το καθεστώς που σήμερα λειτουργούν οι δήμοι, κάτω απ’ την μπότα του μνημονίου και τη θηλιά του νόμου  “Καλλικράτης” είναι ασφυκτικό.Πρωτοφανείς περικοπές κρατικής χρηματοδότησης,  τραγικές μειώσεις και απολύσεις των εργαζομένων σε δομές των δήμων-όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί,  διάλυση κοινωνικών δομών όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η πρόνοια, η καθαριότητα και τόσα άλλα, υποβαθμίζουν δραματικά τον ρόλο των δήμων.
Η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων έχει μειωθεί δραματικά. Σημαντικοί τομείς  δράσης των δήμων όπως η καθαριότητα και το πράσινο, φυτοζωούν περιμένοντας συμβασιούχους των 2 ή 3 ή 5 μηνών για να λειτουργήσουν. Η πραγματικότητα όμως είναι μία: Όλες αυτές οι δομές βαδίζουν ταχύτατα προς την ιδιωτικοποίηση  μαζί  με την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολείων.
Ο ρόλος του νόμου “Καλλικράτης” ήταν καταλυτικός. Συνέχισε τον ολισθηρό κατήφορο που είχε χαράξει ο νόμος του “Καποδίστρια” με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Τα σημερινά αδιέξοδα είναι τόσο μεγάλα που τα ομολογούν ακόμα και οι ίδιοι οι θιασώτες του «Καλλικράτη».

Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα

Πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις  που παίρνονται σε τοπικό επίπεδο και πόσο επηρεάζουν τη ζωή των εργαζόμενων;
Έπειτα από χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη»,οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε μακρύ χέρι της πολιτικής του κράτους. Επιβάλλουν βαρύτατους φόρους, προωθούν κάθε πολιτική λιτότητας σε τοπικό επίπεδο, κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας, απολύουν εργαζόμενους.
Τα προηγούμενα συμβούλια ,δημοτικές παρατάξεις, φέρουν βαρύτατη  ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν , όσο κι αν κάνουν πως αγνοούν τι πραγματικά συμβαίνει. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει σήμερα ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε, προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο μας!
Υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαν σε παρατάξεις που πρόσκεινται ψυχή τε και σώματι στον «Καλλικρατικό»,κυβερνητικό αστερισμό, δεν μπορούν να παρουσιάζονται ενώπιον των εργαζόμενων  του δήμου, «άμωμοι», «αμόλυντοι» και «εξαγνισμένοι» από το κρίμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όλο το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσαν απαρέγκλιτα! Δεν μπορούν παράλληλα να εμφανίζονται «ακομμάτιστοι» σα να πολιτεύτηκαν ή πρόκειται εκ νέου να πολιτευτούν
 σε «κενό αέρος»!!

Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές «καλλιστεία» υποψηφίων και απολίτικες;
Οι εκλογές δεν αποτελούν υπόθεση γραφείων προβολής ή management,με χιλιάδες καλοτυπωμένα καρτελάκια  υποψηφίων, πάμπολλες εμφανίσεις και καταχωρίσεις στον τύπο. Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από μας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας για δουλειά και προκοπή στον τόπο μας.
Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι κρίνονται , για όσα έπραξαν ή δεν έπραξαν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά  αυτά και όσοι φιλοδοξούν να εκλεγούν για όσα υπόσχονται πως θα πράξουν.
Πρέπει να κριθούν γι’ αυτό που είναι ,δηλαδή ως συμμετέχοντες σε πολιτικές παρατάξεις που υπερασπίζονται και στηρίζονται από  συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, όπως πολύ εύκολα αποδεικνύεται αν κοιτάξει κάποιος την ιστορία ,την πορεία τους στην πόλη και το δήμο. Ας μην προσπαθούν να αγρεύουν ψήφους και συνειδήσεις κραδαίνοντας τη σημαία του ακομμάτιστου και του πρωτόβγαλτου. Ο τόπος είναι μικρός και δε χωρά τέτοια!

Η «Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια»  βρίσκεται στη μάχη των εκλογών, για να συμβάλει στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της καθημερινής ζωής που πρέπει και θα δώσουν οι εργαζόμενοι στην πόλη μας από εδώ και στο εξής .Η παρέμβασή μας στην εκλογική μάχη , αλλά και έπειτα από αυτή αυτό το σκοπό έχει. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από δημοτικά συμβούλια υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην πόλη της Βέροιας να δώσει μαζί μας αυτή τη μάχη για να δούμε ξανά τον ήλιο ν ’ ανατέλλει στον τόπο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: