Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

''Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία'' Νάουσας και εκλογές / Ποιους στηρίζουμε

Η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» είναι κινηματικός και όχι κομματικός φορέας, ώστε να πάρει θέση για τις εκλογές. Στην αντιφασιστική, αντιρατσιστική, αντικαπιταλιστική μας συλλογικότητα συνυπάρχουμε ανένταχτοι και ενταγμένοι σε κόμματα (της αριστεράς). Θα χαιρόμασταν ο κοινός τόπος των ιδεών μας να εκφραζόταν και ενωμένα πολιτικά και οργανωτικά στις ερχόμενες εκλογές. Αφού όμως δεν συμβαίνει αυτό, υποστηρίζουμε τους...
συνδυασμούς που πάλεψαν και παλεύουν, με συνέχεια και συνέπεια, για ίδια θέματα με εμάς: ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, κατάργηση διοδίων, πάλη ενάντια στον φασισμό και ρατσισμό, υπεράσπιση δημόσιας υγείας - παιδείας, ενάντια στο κόψιμο ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π.

Συμμετείχαμε στις «πλατείες» και στις «γειτονιές της Νάουσας», για τη δημοκρατία, για «χωρίς μεσάζοντες», για να δοθεί ξυλεία στους φτωχούς συνδημότες μας. Ήμασταν αλληλέγγυοι στους ταξικούς αγώνες των εργατών και αγροτών. Αλλά και αγώνες έξω από την περιοχή μας. Σταθερή ήταν (και παραμένει) η αλληλεγγύη μας σε όσους παλεύουν για τη γη, την εργασία, τη ζωή τους (Χαλκιδική, ΒΙΟΜΕ). Ξεκινήσαμε καμπάνια για τη διάσωση του τρένου στην κεντρική Μακεδονία και το ίδιο πρωταγωνιστήσαμε στη δημιουργία κινήματος από το 2012 για να σωθεί το Βέρμιο από τις ανεμογεννήτριες.

Ταυτόχρονα, σταθερή μας απαίτηση είναι ο αλληλοσεβασμός κομμάτων - κινημάτων, η αυτοτέλεια των τελευταίων και ριζική αλλαγή νοοτροπίας όσων θέλουν να επιβάλλουν απόψεις - αποφάσεις από τα πάνω. Δεν γινόμαστε κανενός ουρά ούτε θεατές χειροκροτητές. Επιδιώκουμε και απαιτούμε ενωτικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις με ανοιχτές συνελεύσεις.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων στην Ελλάδα, Ελλήνων και μεταναστών, σε όσους υπηρετούν το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, την τρόικα (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.) και τον ιμπεριαλισμό, που μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις (Η Ουκρανία προειδοποιεί!).

Έχοντας αυτά υπόψη, προτείνουμε να ψηφιστούν συνδυασμοί που έχουν αντίστοιχες ιδέες, συναγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί σε κοινούς αγώνες και μέλη της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας». Η προηγούμενη, σταθερή, πορεία τους είναι η εγγύηση για την έντιμη μαχόμενη συνέχειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: