Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης Μουταφίδης υποψήφιος περ. σύμβουλος με τον Τζιτζικώστα / Δηλώσεις

Ο εκπαιδευτικός, διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας, κ. Γιάννης Μουταφίδης, θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Αλληλεγγύη, Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ημαθία. Μετά το καλωσόρισμα του κ. Μουταφίδη στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» στην Βέροια, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την...
εξής δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να έχουμε στον συνδυασμό μας τον φίλο Γιάννη Μουταφίδη. Έναν αγωνιστή των γραμμάτων, έναν αγωνιστή της δημόσιας εκπαίδευσης, έναν αγωνιστή των κοινών, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα δώσει, μαζί με όλους εμάς τους συνυποψήφιους του, την μάχη για την πνευματική και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφερειακής μας ενότητας. Τέτοιους πνευματικούς ανθρώπους τους τιμώ και τους έχει ανάγκη ο τόπος. Ανθρώπους που αγωνίζονται ώστε να μορφωθούν τα παιδιά μας, ανθρώπους που μένουν στον τόπο τους με διάθεση προσφοράς. Αυτούς λοιπόν, τους γεμάτους ήθος, επιστήμονες τους χρειαζόμεστε, γιατί συμπάσχουν και αγωνίζονται μαζί με όλους εμάς τους Ημαθιώτες».

Αντιφωνώντας τον κ. Καλαϊτζίδη ο κ. Μουταφίδης είπε:

«Με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Αλληλεγγύη-Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία" του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Η απόφασή μου αυτή ήταν για μένα μια συνειδητή επιλογή, αφού οι αρχές του συνδυασμού αυτού καλύπτουν πλήρως και τους δικούς μου ιδεολογικούς και αυτοδιοικητικούς οραματισμούς. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με στόχο και σκοπό να βοηθήσω, με γνώση των προβλημάτων, αγάπη για την Ημαθία, με αίσθημα ευθύνης για το λαό της Μακεδονίας. Γιατί πιστεύω ότι, στην διαχείριση της αυτοδιοίκησης, δεν πρέπει να είσαι δέσμιος, δεν πρέπει να υπακούς τυφλά και δεν πρέπει να ενεργείς σύμφωνα με τη βούληση ή τα συμφέροντα άλλων, αλλά σύμφωνα με το δικό σου όραμα και τις αυτοδιοικητικές επιταγές και ανάγκες του τόπου που υπηρετείς. Η διαπλοκή και το πελατειακό κράτος της δοσοληψίας και της συναλλαγής έφεραν τη χώρα στη σημερινή δραματική κατάσταση. Ο κόσμος πρέπει να απομακρύνει όσους κρίνει διεφθαρμένους και να εμπιστευθεί αυτούς που κρίνει ικανούς, ανεξάρτητα από το χώρο στο οποίο ανήκουν, για να περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Είναι σίγουρο ότι με τη συμπαράσταση και τη συνεργασία όλων των άξιων υποψήφιων, αλλά και την καθοδήγηση του καταξιωμένου νυν Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιζτικώστα, θα συμβάλλουμε στην προσφορά παραγωγικού έργου για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ένα μικρό βιογραφικό του κ. Μουταφίδη

O κ.Γιάννης Μουταφίδης είναι εκπαιδευτικός, διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Έχει υπηρετήσει την ελληνική ομογένεια σε σχολεία του εξωτερικού. Έχει πλούσια κοινωνική και επιστημονική δράση, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, με συγγραφή βιβλίων και μελετών παιδαγωγικού περιεχομένου, με πολλές συμμετοχές σε συνεδριακά και επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Έσσης «Δελμούζος», Γεν. Γραμματέας της Παγγερμανικής Δασκάλων και Νηπιαγωγών, μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ημαθίας. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Δ.Ο.Ε. και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δ. Αλεξάνδρειας.Μένει στον Σταυρό Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: