Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γ. ΣΠΥΡΙΔΗΣ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο θάνατος του εμποράκου υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξάνδρεια

Κατά την συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου την Πέμπτη 6/3 τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν σε δυο περιπτώσεις χαρακτηριστικές της λειτουργίας του κ. Δημητριάδη απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου μας.

Η πρώτη αϕορά στην απευθείας ανάθεση ομαδικής ασϕάλισης οχημάτων του Δήμου σε πρακτορείο της...
Βέροιας (όπου συμπτωματικά εργάζεται συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού Δημοτικού Συμβούλου) και η δεύτερη την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό ελεγκτή ενεργειακής επάρκειας από την Θεσσαλονίκη.

Περιπτώσεις χαρακτηριστικές αλλά σίγουρα όχι μοναδικές, καθώς οι απευθείας αναθέσεις όπως και οι προμήθειες από καταστήματα εκτός δήμου αποτελούν μόνιμη πρακτική του κ. Δημητριάδη. Γίνεται κατανοητό πλέον σε όλους πως ο Δήμος, ακούσια ή εκούσια οδηγεί την αγορά και τους εμπόρους σε «θάνατο» δίνοντας την χαριστική βολή στο μαρτύριο που έχει επιβληθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την κυβέρνηση των μνημονίων με την εξοντωτική ϕορολογία , τα χαράτσια και τις δυσθεώρητες οϕειλές στον ΟΑΕΕ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι ϕφορείς έχουν αναφερθεί επανειλημμένα για τα παραπάνω ζητήματα, με τον Δήμαρχο να απαξιώνει τις περισσότερες εξ αυτών. Η πρόσϕατη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα, με την αλαζονική αντιμετώπιση των ιδιοκτητών από τον αντιδήμαρχο κ. Κούγκα, αποτελεί μια ακόμα περίπτωση αδιαϕορίας τόσο απέναντι στα καταστήματα όσο και απέναντι στους πολίτες καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Η απουσία σχεδιασμού και μελέτης για την τόνωση της τοπικής αγοράς, η αδιαϕάνεια αλλά και η εξάρτηση από την κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας , της ϕτώχειας και των λουκέτων στα μαγαζιά είναι μερικά μόνο από τα «σύνδρομα» από τα οποία διακατέχετε η δημοτική αρχή. Μόλις χθες άλλωστε, ο «ανεξάρτητος» κ. Δημητριάδης έλαβε από την Ν.Δ το ανεπίσημο χρίσμα με την παρουσία των τριών Βουλευτών Ημαθίας της Ν.Δ κατά την παρουσίαση της δημοτικής του παράταξης.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ πιστεύει ότι η δημοτική αρχή πρέπει καθημερινά να έχει στραμμένο το ενδιαϕέρον της προς τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας που βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης , προτείνοντας ενέργειες για την τόνωση της τοπικής αγοράς με γνώμονα την ισοτιμία και τον σεβασμό απέναντι σε όλους τους δημότες της πόλης μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αχου το το αγορι μου …. Μετα απο δυο χρονια δημοτικος συμβουλος τωρα καταλαβε τι γινεται και επρεπε πρωτα να το καταγγειλει ο Εμπορικος συλλογος ; Στρατα στρατουλα ….