Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Παν. ΓΚΥΡΙΝΗΣ -Οι ενεργειακοί επιθεωρητές της Αλεξάνδρειας αποκαλύπτουν το ψέμα του απερχόμενου δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη

Είχαμε εξ αρχής καταγγείλει την φαύλη πρακτική του απερχόμενου Δημάρχου Αλεξάνδρειας να δίνει δημοτικό χρήμα σε επαγγελματίες εκτός δήμου. Είχαμε σταθεί κριτικά στην τακτική του Φ. Δημητριάδη που έχει αναγάγει τις «απ΄ευθείας αναθέσεις» σε πάγια λειτουργία του δήμου γιατί προφανώς εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του.

Στο ζήτημα των ενεργειακών επιθεωρητών που προέκυψε εσχάτως ο απερχόμενος δήμαρχος όμως προχώρησε...
ακόμα παραπέρα. Απαξίωσε τους επιστήμονες επαγγελματίες της περιοχής μας λέγοντας για τους συμπολίτες μας ότι είναι «ανεπαρκείς» και ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν, θέλοντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έδωσε με δική του απόφαση δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ σε ενεργειακό επιθεωρητή της Θεσσαλονίκης.

Παρά την γνώση που ο ίδιος έχει για το ψέμα του επέμενε στην αρχική του θέση. Βέβαια, αυτή η θέση δεν αντέχει στην κοινή λογική και ήταν αυτονόητη η διάψευσή του από τους ίδιους τους ενεργειακούς επιθεωρητές της Αλεξάνδρειας που με επιστολή τους εκφράζουν την λύπη τους και διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά του Φ. Δημητριάδη.


Η επιστολή των ενεργειακών επιθεωρητών είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική:

Ανακοίνωση Ενεργειακών Επιθεωρητών Δ. Αλεξάνδρειας Για άλλη μια φορά, ως ενεργειακοί Επιθεωρητές του Δήμου Αλεξάνδρειας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διεκδικούμε τα αυτονόητα.                                           
     

Με αφορμή την τελευταία τοποθέτηση του Δήμαρχου Αλεξανδρείας κ. Φώτη Δημητριάδη στη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/03/2014, σε ό,τι αφορά στην απευθείας ανάθεση των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων επιλεγμένων σχολικών μονάδων του Δήμου Αλεξάνδρειας, αναφέρουμε ότι η αρχικώς  δοθείσα απάντηση του κ. Δημητριάδη «Δεν είχαμε αντίστοιχο (Ενεργειακό Επιθεωρητή) για να μπορεί να τα βγάλει πέρα», μόνο συναισθήματα λύπης μας προκαλεί.


Ενημερώνουμε λοιπόν κάθε επίσημο φορέα αλλά και όλους τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας, ότι υπάρχουν 16 εγγεγραμμένοι ενεργειακοί Επιθεωρητές στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών του Υπουργείου  Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με έδρα το Δήμο Αλεξάνδρειας, οι 12 εκ των οποίων, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας Ενεργειακής Επιθεώρησης ενός κτιρίου Τριτογενούς Τομέα, όπου ανήκει δηλαδή και μια σχολική μονάδα.

Η επιστημονική κατάρτιση, η επαγγελματική επάρκεια αλλά και η προϋπηρεσία των Μηχανικών-Ενεργειακών Επιθεωρητών του Δήμου Αλεξάνδρειας τους καθιστά ικανούς να ανταπεξέλθουν απόλυτα στην ενεργειακή επιθεώρηση μιας σχολικής μονάδας αλλά και σε περισσότερο απαιτητικές ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Επιπλέον, ο ισχυρισμός του κ. Δημητριάδη, ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνθηκε σε τεχνικό γραφείο της πόλης μας και έλαβε αρνητική απάντηση για την  δυνατότητα ανάληψης και ολοκλήρωσης, στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα, των προαναφερθέντων ενεργειακών επιθεωρήσεων, είναι ανυπόστατος καθώς  κανένας ενεργειακός Επιθεωρητής του Δήμου Αλεξάνδρειας δεν  δέχτηκε ποτέ πρόταση για το συγκεκριμένο έργο.
Ευελπιστούμε πως εφεξής, η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, δεν θα προβεί στο μέλλον σε ανάλογες δηλώσεις-ανακοινώσεις που προσβάλουν το κύρος μας και θα εμπιστεύεται τους απόλυτα καταρτισμένους Μηχανικούς της  περιοχής μας, που τάχιστα και με αποτελεσματικότητα μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε Έργο ή Υπηρεσία τους ζητηθεί.

Στη διάθεση των επίσημων φορέων και των πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας


-Οι ενεργειακοί Επιθεωρητές του Δήμου Αλεξάνδρειας-


Υ.Γ Στον επισυναπτόμενο (εδω)πίνακα αναφέρεται η ιδιότητα, τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ενεργειακών Επιθεωρητών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: