Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ``ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ΄΄ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κωστόπουλος Τάσος
Είναι έντιμο, ηθικό και δίκαιο να στέκεσαι δίπλα σε φίλους. Ειδικά όταν αυτοί επικαλούνται ότι θέλουν να φέρουν το νέο, το φρέσκο, την άλλη άποψη, την νέα πορεία στο δήμο. Αυτή είναι μία έντιμη στάση.

Πόσο απογοητευτικό είναι, όταν αυτός που επικαλείται όλα αυτά,  η στάση του δεν είναι ανάλογη. Όταν ενδίδει στο παλιό και προδίδει  το νέο και το φρέσκο  πριν...
ακόμη εκλεγεί, προδίδει ανθρώπους και φιλίες χρόνων που τον στήριξαν όταν αυτός ήταν μόνος.

Δεν θα σταθώ όμως μόνο στην έλλειψη της ηθικής και εντιμότητας απέναντι μου, είναι μια άλλη διάσταση του θέματος. Θα σταθώ όμως σε κάποια άλλα σημεία που τα θεωρώ σημαντικά
Ο Αλεξανδρινός λαός, και όχι μόνο, κατά τις τελευταίες εκλογές τιμώρησε με την ψήφο του, συνδυασμούς  που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του, δεν ανταποκρίθηκαν στο δήμο που ήθελαν να ζουν και να βλέπουν.

Αυτές οι πολιτικές ομάδες του παρελθόντος, «βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς», προσπαθούν σήμερα να επανέλθουν στο δημοτικό πολιτικό προσκήνιο με νέο πρόσωπο, αυτό του Παναγιώτη Γκυρίνη, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να ξαναγίνουν εκείνοι οι παράγοντες, που θα διοικήσουν τον τόπο, με τον τρόπο που αυτές διοικούσαν τα προηγούμενα χρόνια και που στο τέλος τιμωρήθηκαν. Όμως υπάρχουν  και ομάδες που θέλουν να κυριαρχήσουν στο πολιτικό σκηνικό παίζοντας ένα κυρίαρχο ρόλο στο μέλλον.
 
Σήμερα μου ζητήθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» Παναγιώτη Γκυρίνη, να αποσύρω την υποψηφιότητα μου, ώστε να  θέσουν  κάποιοι άλλοι που ίσως «φέρουν» περισσότερους ψήφους, αλλά κατά την γνώμη μου, ίσως υπηρετήσουν αυτές τις ομάδες και τη λογική που τις διέπουν, πολύ καλύτερα. Αυτό δεν με στεναχώρησε καθόλου, γιατί είχα καταλάβει το «νέο» που προσπαθούν κάποιοι να φέρουν.
Όμως αν προεκλογικά ένας υποψήφιος δήμαρχος φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο, δηλαδή ανακοινώνει ονόματα επίσημα και μετά τους ζητά να αποχωρήσουν χωρίς να τον ενδιαφέρει αν αυτοί έχουν εκτεθεί, μπορεί ο καθένας να σκεφθεί, αν εκλεγεί, τον τρόπο διοίκησης του δήμου.

Ο καθένας φυσικά πορεύεται με βάση τα δικά του πιστεύω  και τις δικές του αξίες.
Τώρα αν οι πολίτες μπορούν να ανεχτούν πάλι το ίδιο, πάλι τους ίδιους να ασκούν την ίδια πολιτική, μπορούν να τους ψηφίσουν. Αν πάλι δέχονται τη δική τους ψήφο να τη χειρίζονται κάποιοι ως κτήμα τους  και προς όφελός τους, μπορούν να τους ψηφίσουν. Αν όμως θέλουν  να  το σταματήσουν, να δουν μια νέα προοπτική για το δήμο μας, τότε μπορούν να τους καταψηφίσουν.

Λυπάμαι που ήμουν ένας από τους πρωτεργάτες, αλλά πολλές φορές  σε μια πορεία, μπορεί να κάνεις  λάθος και εγώ το έκανα. Απλά πίστεψα ότι μπορεί να έρθει το νέο, το φρέσκο, όμως αυτές οι ομάδες δε θέλουν να τα φέρουν και πίεσαν ώστε να πνιγεί κάθε καινούρια φωνή, γιατί  θέλουν πίσω τα «πόστα» που έχασαν, μεταφράζοντας αυθαίρετα τις ψήφους των πολιτών σε κτήμα τους.

Αυτές οι λογικές δεν με αγγίζουν. Δεν τις υπηρέτησα ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω. Δεν ήθελα ποτέ τη «βουβή» φωνή στα Δημοτικά συμβούλια που θέλουν να επιβάλουν. Αυτή η απόφαση, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στο λόγο μου και δεν τον φίμωσε.
Θα συνεχίσω να παλεύω για ένα δήμο που θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα και το εισόδημα των αγροτών. Να μπορεί να αναπτύξει τον δευτερογενή τομέα, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, για να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας, ειδικά στους νέους. Που θα αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, την υγεία, στην παιδεία και στη νεολαία. Να δημιουργεί  ένα περιβάλλον θεματικών ενοτήτων που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του δήμου ώστε να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να ληφθούν μέτρα ανάπτυξης όλων των κοινοτικών διαμερισμάτων. Πιστεύω σε μια δημοτική αρχή, που θα συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι ζουν σε ένα οικονομικό περιβάλλον ασφυκτικό και άδικο, που τους οδηγεί στον αφανισμό. Να ακούει και να σέβεται όλες τις φωνές  και την αντίθετη άποψη.

Τις καρέκλες και τα αξιώματα δεν τα ήθελα ποτέ, κάποιοι άλλοι  όμως, ίσως τα θέλουν πολύ.
Θα πω σ΄ αυτές τις ομάδες ότι δεν πάει άλλο. Υπάρχουν και άλλοι πολίτες, νέοι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Αυτές οι ομάδες ότι πρόσφεραν στον τόπο θετικό ή αρνητικό το πρόσφεραν και κρίθηκαν, καιρός να μπουν στην άκρη.
Κάθε σχέση μου πολιτική και προσωπική, έχει τερματιστεί  με αυτό τον συνδυασμό και τον υποψήφιο δήμαρχό του. Η απόφαση του καθενός, είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ όπως και του λαού του ευρύτερου Δήμου Αλεξάνδρειας, για τις επιλογές του.

ΜΕ ΕΚΤIΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι η μόνιμη Διεύθυνση κατοικίας σας κύριε?

Ανώνυμος είπε...

Σε τέτοιες συνθήκες πώς να δημιουργήσεις; Πώς να οραματιστείς ; Πώς να δώσεις την ψυχή σου γι΄αυτά που αγαπάς; Σ΄ ευχαριστώ Τάσο που δεν ενέδωσες στην ομάδα αλλά και πάλι προσπαθείς για τους πολλούς! Όσο για τους παλιούς σου φίλους μην ανησυχείς, θα σ΄ εκτιμήσουν σύντομα όταν μάθουν τί θα πει πραγματική προδοσία!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κβστοπουλε στην πολιτική δεν υπαρχουν φίλοι... Υπάρχει ομως η συντροφικοτητα, που στην περίπτωση σας, θα πρεπε να εκφραστεί , με πίστη σε μια κοινή προσπάθεια. Εσύ δεν το εκανες. Προεταξες το εγω σου κι οχι το σύνολο. Κι αν αύριο ο γκυρινης βγει και εσυ ήσουν σύμβουλος και δεν σου έκανε τα χατήρι τα ίδια θα λεγες. Συμπεράσμα; Λαθος του γκυρινη που εβαλε ενα φίλο του στον συνδυασμό. Γιατί κ.γκυρινη στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλοι...

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστός ο 6.45