Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τα σκουπίδια θα "πνίξουν" την Αλεξάνδρεια μετά τις εκλογές; Μεγάλο το πρόβλημα με τους συμβασιούχους

Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε για να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση και αυτό είναι το κορυφαίο θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον που θα καθορίσει την συλλογική και ατομική πορεία. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουμε εκλογές δεν πρέπει να αφήνει στο σκοτάδι ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα όλων μας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρομαι στην καθαριότητα του δήμου Αλεξάνδρειας στο σύνολό του που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εκτιμήσεις στελεχών που γνωρίζουν την κατάσταση, θα ανακύψει μεγάλο πρόβλημα το επόμενο διάστημα.

Και εξηγούμαι: Ο δήμος Αλεξάνδρειας έχει σε....
κίνηση μια υπηρεσία καθαριότητας που συγκροτείται από λίγους μόνιμους υπαλλήλους και αρκετούς συμβασιούχους. Η δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων δουλεύει για απολύτως συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και οι προσλήψεις τους γίνονται με μια απολύτως συγκεκριμένη διαδικασία που αφενός είναι χρονοβόρα και αφετέρου είναι «προβληματική» αναφορικά με τις επιλογές που γίνονται.

Η εκτίμηση που κάνουν οι γνωρίζοντες την κατάσταση είναι ότι οι συμβάσεις των υπαλλήλων αυτών λήγουν τις επόμενες μέρες και εξ αιτίας των εκλογών που προκηρύχτηκαν πρόωρα απαγορεύονται οι προσλήψεις τόσο έναν μήνα πριν των εκλογών όσο και έναν μήνα μετά από αυτές. Τουτέστιν, και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόσληψη και πώς άραγε να γίνει αφού θα πρέπει να προκηρυχτεί η σχετική πρόσκληση που και αυτή απαιτεί κάποιον χρόνο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι η Αλεξάνδρεια και τα χωριά θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και μάλιστα πολύ μεγάλο. Από την στιγμή που θα λήξουν οι συμβάσεις των οδοκαθαριστών και των συνοδών των απορριμματοφόρων είναι προφανές ότι θα υπάρχουν αυτοκίνητα να κάνουν δρομολόγια αλλά δεν θα υπάρχουν εργάτες να τα γεμίσουν.

Συνεπώς, εκτός του ότι πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα θα πρέπει να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα διοικητικά με μια αλλαγή στις προβληματικές διατάξεις του νόμου που καθιστούν τον κάθε ΟΤΑ δέσμιο της λογικής και της πολικής της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: