Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στα κάρβουνα έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θαν. Γικόνογλου / Σήμερα το ψηφοδέλτιο με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ μέσα;

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και ιδιαίτερα όσα από αυτά.... υπέβαλλαν αίτηση ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι βουλευτές εξ αιτίας της έντονης φήμης που κυκλοφορεί ότι η πιθανότητα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του κόμματος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου είναι πολύ πιθανή.
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί πολύ έντονα η φήμη ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος ήδη έχει στο ενεργητικό του δυο μνημόνια έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού φέρεται να τον στηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγ. Κουρουμπλής που συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης ως εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Ως γνωστόν, στην επιτροπή αυτή που συνεδριάζει αυτή την ώρα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Π. Κουρουμπλής, ο Π. Λαφαζάνης ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας, οι δυο γραμματείς Βίτσας και Δρίτσας και ο συνεργάτης του Τσίπρα κ. Κορωνάκης. Είναι κοινός τόπος ότι στην εν λόγω επιτροπή θα γίνει "παζάρι" ανάμεσα στις τάσεις και η καθεμιά θα επιβάλλει ή θα ζητήσει "ανταλλάγματα" για να συναινέσει στις απαιτήσεις της άλλης.
Στο σημείο αυτό ελπίζει και όπως φημολογείται βάσιμα ο κ. Γικόνογλου ότι τελικά θα πάρει το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή ως "πασοκογενής", όπως εξ άλλου θα πάρουν ή ήδη έχουν πάρει μια σειρά βουλευτών ή πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τον ίδιο. 
Πρόκειται για βουλευτές εν ενεργεία που έχουν ψηφίσει είτε ένα ή και τα δυο μνημόνια και ορισμένοι εξ αυτών χρημάτισαν και υπουργοί ή υφυπουργοί αυτών των κυβερνήσεων που από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονται ως μνημονιακές.

Με βάση το ρεπορτάζ που κάναμε ήδη έχουν προκύψει αντιδράσεις σε μια τέτοια εξέλιξη και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας "ήδη έχουμε ενημερώσει και γραπτώς την αντίθεσή μας με την υποψηφιότητα Γικόνογλου".
Σε ερώτησή μας αν οι αντιδράσεις αυτές θα περάσουν και σε άλλα, πιο πρακτικά μέτρα όπως ανακοινώσεις κλπ δεν απάντησε αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Βέβαια, κατά την δική μου εκτίμηση δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά σοβαρή αντίδραση τουλάχιστον εκ μέρους των στελεχών της ΝΕ Ημαθίας όσο και αυτών που θα στελεχώσουν τελικά το ψηφοδέλτιο έστω και αν αναγκαστούν να συνυπάρξουν στο ίδιο τραπέζι ή στην ίδια εξέδρα και στο ίδιο μικρόφωνο με τον Θανάση Γικόνογλου...
Ίδομεν...

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μια χαρα θα τον καταπιουν Ειναι γλυκια η Εξουσια..